3 keer subsidie voor het bevorderen van mentale gezondheid

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen en deze groep lijkt constant te groeien. Daarom is dit nu ook een relevant en belangrijk onderwerp voor zorgverleners. Het subsidie- en fondsenlandschap op het gebied van mentale- en geestelijke gezondheidszorg is dan ook continu in beweging. Voor initiatieven die de mentale gezondheid van Nederlanders willen verbeteren is het belangrijk om op de hoogte te blijven.

In onze database plaatsen wij nieuwe fondsen en subsidies en houden wij wijzigingen in bestaande regelingen bij. Zo hebben abonnees altijd een actueel overzicht van de financieringsmogelijkheden die er zijn voor hun waardevolle projecten. We delen hieronder een aantal regelingen uit de database, doe er je voordeel mee!

Drie keer subsidie voor mentale gezondheid

Stichting JONG (Jeugd Ondersteuning Nederland in de Gezondheidszorg)

Stichting Jong geeft financiële steun aan projecten voor kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar die wat extra steun in het leven kunnen gebruiken. De stichting richt zich daarbij onder andere op jongeren in de jeugdzorg en in de (geestelijke) gezondheidszorg.

Budget: maximaal € 10.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert vier keer per jaar

Log in en bekijk regeling

Stichting tot Steun VCVGZ

Om het menswaardige bestaan van de patiënt te waarborgen zijn nieuwe of meer effectieve vormen van zorg en behandeling nodig. De Stichting biedt subsidie voor innovatieve projecten die een bijdrage kunnen leveren aan mentale gezondheid.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadlines: 16 oktober 2023, 18 maart 2024 en 30 september 2024

Log in en bekijk regeling

Oranje Fonds: Impuls Herstel Dichtbij

Impuls Herstel Dichtbij is bedoeld als een stimulans voor organisaties die zich voor de eerste keer serieus willen richten op mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dat kunnen bijvoorbeeld brede gemeenschapsaccommodaties zijn zoals buurtcentra en dorpshuizen, maar ook jongerencentra, bibliotheken, buurttuinen of inloophuizen voor onder meer kankerpatiënten of mensen met dementie (en hun naasten).

Budget: maximaal € 5.000,- per project
Deadline: 1 november 2023

Log in en bekijk regeling  

Op de hoogte blijven en meer subsidies voor mentale gezondheid zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van subsidies en fondsen gericht op het bevorderen van mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg.  In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Eerst een kijkje nemen? Vraag dan een gratis proefabonnement aan

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.