Subsidies en fondsen gericht op de geestelijke gezondheidszorg

Blue Monday valt dit jaar op 18 januari. Het is de zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. Hier wordt de laatste jaren veel aandacht aan besteed in de media en de dag werd ook opgepikt door organisaties die zich inzetten voor de psychische gezondheid van Nederland.

Maar weet je wat?
De beruchte Blue Monday bestaat niet, er is geen wetenschappelijke bewijs voor. De term is verzonnen door een psycholoog in opdracht van een reisbureau dat meer zonvakanties wilde verkopen. En is daarna blijven plakken!

Echt of niet, aandacht voor geestelijke gezondheid is zeker nu van groot belang. In oktober uitte de Nederlands ggz haar zorgen over de gevolgen van de pandemie op onze geestelijke gezondheid. Zo wordt bijvoorbeeld meer stress en depressie geconstateerd bij de jeugd en neemt er een vereenzaming plaats, voornamelijk bij ouderen.

Om deze reden besten we hier deze week aandacht aan en lichten we een een aantal fondsen en subsidies voor de ggz uit. Is jouw instelling of organisatie actief in de geestelijke gezondheidszorg? Dan zijn de regelingen hieronder waarschijnlijk relevant voor je.

3 Regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg

In de ZorgSubsidieKalender database houden we meer dan 1000 regelingen in Zorg & Welzijn bij. Dit houd ook de subsidies en fondsen in die gericht zijn op de geestelijke gezondheidszorg. In dit blog lichten we er drie voor je uit.

oranje vinkje

ZonMw – Klinisch toegepast onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg

Je kunt subsidie aanvragen voor klinisch toegepast onderzoek. Dit kan dan kennis opleveren over de (kosten)effectiviteit van nieuwe en/of bestaande behandelingen en diagnostische interventies. De oproep richt zich op één van de volgende categorieën stoornissen: angststoornissen, obsessieve-compulsieve stoornissen, verslavingsstoornissen, gedragsstoornissen en/of eetstoornissen.

Budget: maximaal € 600.000,- per aanvraag
Deadline: 30 maart 2021

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeO&O-fonds GGZ – Vernieuwings- en implementatieondersteuning

O&O-fonds GGZ staat ervoor om het werken in de geestelijke gezondheidszorg beter te maken. Daarom stimuleren en ondersteunen ze projecten die te maken hebben met ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting tot Steun VCVGZ

De stichting houdt zich bezig met het financieren van onderzoek en innovatieve projecten die een bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg. Zowel GGZ-instellingen als wetenschappelijke instituten kunnen een aanvraag indienen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert 4 keer per jaar

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg, in onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op de ggz >>