Subsidies en fondsen gericht op de geestelijke gezondheidszorg

Ben je een organisatie actief in de ggz? Heb je een innovatief project dat bijdraagt aan een betere geestelijke gezondheidszorg? Of doe je hier onderzoek naar? Dan kunnen je wellicht aanspraak doen op onderstaande subsidies en fondsen! 

3 Regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg

In de ZorgSubsidieKalender database houden we meer dan 1000 regelingen in Zorg & Welzijn bij. Dit houd ook de subsidies en fondsen in die gericht zijn op de geestelijke gezondheidszorg. In dit blog lichten we er drie voor je uit.

oranje vinkje

Zorginstituut – Subsidieregeling anonieme e-mental Health 2021

De subsidie is voor het verlenen van anonieme e-mental health. Het gaat om kortdurende, planmatige en doelgerichte behandeling die digitaal wordt verleend. De behandeling is voor personen die om psychische redenen noodzakelijkerwijs anoniem zijn.

Budget: minimaal € 50.000,- en maximaal € 700.000,- per aanvraag
Deadline: 1 oktober 2020

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeZonMw – Praktijk- en Onderzoekfellowships geestelijke gezondheidszorg

Persoonsgebonden subsidie voor praktijkprofessionals en onderzoekers die nieuwe, creatieve en grensverleggende ideeën hebben om de ggz te verbeteren. Het stimuleert ideëen waarmee de zorg aan cliënten verbeterd kan worden, de regiefunctie van cliënten versterkt kan worden en/of waarmee kostenbeheersing in de ggz gerealiseerd kan worden.

Budget: maximaal € 300.000,- per aanvraag
Deadline: 24 september 2020

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting tot Steun VCVGZ

De stichting houdt zich bezig met het financieren van onderzoek en innovatieve projecten die een bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg. Zowel GGZ-instellingen als wetenschappelijke instituten kunnen een aanvraag indienen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert 4 keer per jaar

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg, in onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op de ggz >>