Deze subsidies zijn gericht op geestelijk welzijn en de geestelijke gezondheidszorg

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. De afgelopen tijd zijn er heel wat ontwikkelingen op het gebied van fondsen en subsidies voor de geestelijke gezondheidszorg en voor initiatieven die de mentale gezondheid van Nederlanders vergroten. Zowel wijzigingen in bestaande regelingen als nieuwe fondsen en subsidies houden we bij in onze database, zo hebben abonnees altijd een actueel overzicht van de financieringsmogelijkheden die er zijn voor hun waardevolle projecten.

We lichten hieronder een aantal regelingen voor je uit, doe er je voordeel mee!

Drie regelingen gericht op geestelijk welzijn en de geestelijke gezondheidszorg

oranje vinkje

Stichting JONG (Jeugd Ondersteuning Nederland in de Gezondheidszorg)

Stichting Jong geeft financiële steun aan projecten voor kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar die wat extra steun in het leven kunnen gebruiken. De stichting richt zich daarbij onder andere op jongeren in de jeugdzorg en in de (geestelijke) gezondheidszorg.

Budget: maximaal € 10.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert vier keer per jaar

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

ZonMw – Startsubsidie: Versnellers binnen de geestelijke gezondheidszorg

Het doel van deze subsidieoproep is het faciliteren van regio’s in het aanstellen van een regionale versneller die een duidelijke, stimulerende en faciliterende rol vervult bij het opzetten van een regionaal samenwerkingsverband.

Budget: maximaal € 50.000,- per aanvraag
Deadline: 20 september 2022

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeStichting tot Steun VCVGZ

Om het menswaardige bestaan van de patiënt te waarborgen zijn nieuwe of meer effectieve vormen van zorg en behandeling nodig. De Stichting tot Steun VCVGZ wil een bijdrage leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: 19 september 2022

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg.  In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op de ggz >>