Nieuwe subsidies gericht op geestelijk welzijn en de geestelijke gezondheidszorg

De afgelopen tijd zijn er heel wat ontwikkelingen op het gebied van fondsen en subsidies voor de geestelijke gezondheidszorg en voor initiatieven die de mentale gezondheid van Nederlanders vergroten. Zowel wijzigingen in bestaande regelingen als nieuwe fondsen en subsidies houden we bij in onze database, zo hebben abonnees altijd een actueel overzicht van de financieringsmogelijkheden die er zijn voor hun waardevolle projecten.

We lichten hieronder twee nieuwe regelingen voor je uit, doe er vooral je voordeel mee!

2 Nieuwe regelingen gericht op geestelijk welzijn en de geestelijke gezondheidszorg

oranje vinkje

Oranje Fonds – Herstel dichtbij

Nieuwe gezamenlijk programma van het Oranje Fonds en MIND Landelijk Platform Psychische gezondheid. Het is bedoelt voor initiatieven die ruimte bieden aan psychisch kwetsbare mensen om te werken aan hun eigen herstelproces. Daarbij spelen vrijwillige inzet en ervaringsdeskundigheid een belangrijke rol.

Budget: maximaal € 135.000,- per initiatief
Deadline: 27 September of 4 oktober 2021, afhankelijk van de aangevraagde module.

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeZonMw – Startsubsidie Mentale veerkracht in de wijk

Deze subsidieoproep is gericht op het opzetten van nieuwe initiatieven en/of samenwerkingen rondom preventie in de wijk om maatschappelijke uitval als gevolg van ggz-problematiek te voorkomen en de mentale gezondheid en veerkracht van burgers te vergroten.

Budget: maximaal € 50.000,- per project
Deadline: 19 oktober 2021

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van regelingen gericht op de geestelijke gezondheidszorg, in onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op de ggz >>