Startkapitaal voor buurtinitiatieven in Limburg

Intelligente Lockdown, COVID-19, STAY HOME, anderhalve meter. Activiteiten liggen daardoor stil en mensen komen nauwelijks nog fysiek bij elkaar. Toch roept deze vereniging van woningcorporaties iedereen op om na te denken over plannen om de wijk, het dorp, de flat of de straat mooier, veiliger, socialer of gezelliger te maken. Overleggen, plannen maken en nadenken over wensen voor de knusse amenleving, kan namelijk prima in de anderhalve meter samenleving.

Doel

Ze reiken ieder jaar een stevig startkapitaal uit aan de beste buurtplannen van Limburg. Op deze manier willen ze de leefbaarheid in wijken en dorpen bevorderen. Ze vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken.

Wie kan startkapitaal aanvragen?

De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn -eventueel geadopteerd door een woningstichting, een bedrijf of een school. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen.

Criteria (samenvatting)

  • Het initiatief heeft met verbetering van de leefbaarheid te maken, versterkt het sociale klimaat in de buurt/wijk en heeft als doel om mensen samen te brengen.
  • Het initiatief moet in Limburg vernieuwend van opzet zijn. Een goed idee van buiten Limburg naar de situatie in de eigen buurt of wijk vertalen mag, maar dan moet wel de bron worden vermeld.
  • De uitvoerende organisatie verkeert niet in financiële nood en kan ook zonder de prijs voortbestaan.
  • Alleen Limburgse initiatieven kunnen deelnemen.

De bedoeling is dat bewoners zelf iets bedenken ter verbetering van de omgeving. De bewoners moeten het samen uitwerken en ook anderen enthousiast maken om mee te doen. Tevens maakt een project meer kans om geselecteerd te worden naar mate het meer draagvlak heeft, origineler en reëler is en het beter uitgewerkt is.

Budget: € 60.000,- beschikbaar

Deadline: 27 augustus 2020

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling >>

Deze en andere regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>  

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.