Inschrijving geopend voor een nieuw platform in zorg en welzijn!

Samen Kwiek brengt zorg en welzijn dichterbij met een regionaal digitaal dienstenplatform

Zorg en welzijn in Gelderland-Midden dichterbij te brengen en zo de levenskwaliteit van inwoners te verbeteren.
Daaraan werkt Health Valley samen met de Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard en Rijnstate. Vanuit het Europese project dRural bouwen ze een gebruiksvriendelijk, duurzaam en regionaal digitaal dienstenplatform met de naam Samen Kwiek. Met het nieuw te bouwen platform, zorgen we voor betere zichtbaarheid en samenwerking tussen de nulde lijn (waaronder sociaal domein en welzijn), eerste lijn (waaronder huisartsen en fysiotherapeuten), en tweede lijn (zoals het ziekenhuis). Door laagdrempelig in te zetten op preventie, voelen mensen zich gezonder en fijner en voorkomen we dure (ziekenhuis)zorg.

Partijen uit het hele land kunnen nu aansluiten bij het platform Samen Kwiek

Nu komt het moment waarop nog meer partijen mee kunnen doen en mee kunnen werken. Partijen die geselecteerd worden om mee te werken aan het platform ontvangen hiervoor, afhankelijk van de bijdrage aan het platform, een subsidie van € 5.000,- of € 50.000,-. Organisaties kunnen meehelpen met het platform door hun diensten aan te bieden, mee te helpen ontwikkelen of andere applicaties te integreren. Samen Kwiek is op zoek naar de volgende soort organisaties:

Zorgpartijen:

  • Nulde lijn: sociaal domein & welzijnsorganisaties, wandelgroepen, aanbieders van beweegactiviteiten
  • Eerste lijn: zorgpartijen, bijvoorbeeld huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten, thuiszorg, diëtisten, podotherapeuten
  • Tweede lijn: zorgorganisaties, bijvoorbeeld ziekenhuizen

Bedrijven met zorgoplossingen, bijvoorbeeld:

  • Organisaties die data/informatie genereren of verwerken in het sociaal en zorgdomein of informatie toevoegen aan het platform
  • PGO-bedrijven die patiëntgegevens beheren.
  • Applicaties die gebruikt worden door patiënten in het domein gezondheid/welzijn (voeding, slaap, activiteit, enz.)
  • Applicaties die communicatie en zorgsamenwerking tussen professionals en patiënten mogelijk maken.
  • Softwaretools die door professionals worden gebruikt om hun praktijken, afdelingen, workflows te beheren (bijvoorbeeld EPD’s, planningstools en CRM’s).

€ 5.000 of € 50.000 subsidie

Partijen kunnen zich tot 15 januari 2023 inschrijven. Een externe commissie beoordeelt alle inschrijvingen. Als je organisatie of bedrijf wordt geselecteerd, ontvang je vanuit het project € 5.000,- of € 50.000,- subsidie (afhankelijk van je bijdrage aan het platform: simple service of complex service).

Volg de speciale webinar

Op woensdag 30 november organiseert het internationale projectteam van dRural een speciale webinar om meer informatie te geven over de mogelijkheid om deel te nemen. Het technische team geeft graag alle informatie over de technische aspecten van het dRural-platform, zodat je een kwaliteitsaanvraag kunt voorbereiden. Let op, deze is in het Engels!

Aanmelden Webinar

Meer informatie?

Kijk op https://samenkwiek.nu/page/meedoen/ of mail naar info@samenkwiek.nu.
Wil je het laatste nieuws over dit netwerk ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Samen Kwiek!

NB. Dit nieuwsbericht plaatsen wij op verzoek van onze samenwerkingspartner Health Valley

ZorgSubsidieKalender brengt subsidies en fondsen voor zorg en welzijn in kaart middels een actuele database met ruim 1.000 regelingen. Zo mis je nooit meer een deadline.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.