€ 50.000,- subsidie voor deelname bedrijven aan nieuw platform zorg & welzijn Samen Kwiek

Samen Kwiek brengt zorg en welzijn dichterbij met een regionaal digitaal dienstenplatform

De levenskwaliteit van inwoners van het buitengebied verbeteren door zorg en welzijn dichterbij te brengen. Daaraan werkt Health Valley samen met de Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard en Rijnstate. Vanuit het Europese project dRural bouwen ze een gebruiksvriendelijk, duurzaam en regionaal digitaal dienstenplatform met de naam Samen Kwiek. Het doel: betere zichtbaarheid en samenwerking tussen de nulde lijn (waaronder sociaal domein en welzijn), eerste lijn (waaronder huisartsen en fysiotherapeuten), en tweede lijn (zoals het ziekenhuis). Door laagdrempelig in te zetten op preventie, voelen mensen zich gezonder en fijner en voorkomen we dure (ziekenhuis)zorg.

Partijen uit het hele land kunnen nu aansluiten bij het platform Samen Kwiek

Health Valley, de Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard en Rijnstate hebben samen met diverse belanghebbenden uit de regio de basis van het platform uitgedacht. Nu komt er het moment waarop nog meer partijen uit heel Nederland mee kunnen denken en werken aan het platform.

€ 5.000 of € 50.000 subsidie

Partijen kunnen zich vanaf 1 oktober inschrijven. Een externe commissie beoordeelt alle inschrijvingen. Als je organisatie of bedrijf wordt geselecteerd, ontvang je vanuit het project € 5.000,- of € 50.000,- subsidie (afhankelijk van je bijdrage aan het platform: simple service of complex service). We zoeken zorgpartijen, maar ook bedrijven uit heel Nederland die willen aanhaken, denk aan:

  • Bedrijven die data/informatie genereren of verwerken in het sociaal en zorgdomein of informatie toevoegen aan het platform

  • PGB-bedrijven die patiëntgegevens beheren

  • Bedrijven die applicaties ontwikkeld hebben die gebruikt worden door patiënten in het domein gezondheid/welzijn (voeding, slaap, activiteit, enz.)

  • Bedrijven die communicatie en zorgsamenwerk tussen professionals en tussen professionals en patiënten mogelijk maken

  • Bedrijven met softwaretools die door professionals worden gebruikt om hun praktijken, afdelingen, workflows te beheren (bijv. EPD’s, planningstools, CRM’s, enz.)

Informatieavond op 27 september (live) en op 28 september (online)

Meer weten over het platform en mogelijke deelname, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 27 september van 19.30 tot 21.30 uur in de Theaterkerk in Bemmel. Of meld je aan voor de online bijeenkomst op 28 september (zelfde tijdstip). Onder andere wethouder Aart Slob is bij de bijeenkomst aanwezig en daarna gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van het nieuwe platform. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via: info@samenkwiek.nu onder vermelding van de gewenste datum.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over dit netwerk ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Samen Kwiek!

NB. Dit nieuwsbericht plaatsen wij op verzoek van onze samenwerkingspartner Health Valley

ZorgSubsidieKalender brengt subsidies en fondsen voor zorg en welzijn in kaart middels een actuele database met ruim 1.000 regelingen. Zo mis je nooit meer een deadline.