Prijs voor onderzoekers in dementieonderzoek

In 2019 start Alzheimer Nederland met de Young Outstanding Researcher Award. Een prijs voor talentvolle onderzoekers 2 tot 8 jaar na hun promotie. Twee prijzen worden jaarlijks uitgekeerd: één voor een onderzoeker die zich richt op ‘de patiënt van vandaag’ en één voor een onderzoeker die zich richt op ‘de patiënt van morgen’.

DoelAlzheimer Nederland

Met de prijs wil Alzheimer Nederland meer jonge en talentvolle onderzoekers behouden voor het dementieonderzoek en zo het onderzoek naar oplossingen voor huidige en toekomstige generaties van patiënten en mantelzorgers te versnellen.

Wie kan aanvragen?

Onderzoekers aangesloten bij een Nederlands onderzoeksinstituut zonder vaste onderzoeksaanstelling.

Criteria(samenvatting)

De beoordeling vind in twee rondes plaats door twee commissies. De eerste commissie zal de wetenschappelijke kwaliteit van de kandidaten beoordelen. De tweede commissie beoordeelt de maatschappelijke impact van het werk van de finalisten en de potentie van de kandidaat om een boegbeeld te worden van het dementieveld. Voor de beoordeling van de tweede commissie worden de genomineerde kandidaten gevraagd om in lekentaal zijn/haar werk en motivaties toe te lichten via een schriftelijke toelichting, een presentatie en een kort filmpje.

Budget: twee prijzen van € 100.000,-

Deadline: 15 april 2019

Overige informatie

Alzheimer Nederland >>