Piet Hein deelt zijn succesverhaal

We zijn er erg trots op dat Piet Hein van Dam naar het symposium ‘Subsidies en Fondsen voor Zorginnovatie’ op 3 oktober 2023 komt en zijn succesverhaal met ons deelt.

Achtergrond van Piet Hein van Dam

Piet Hein van Dam is een doorgewinterde ondernemer en gepromoveerd natuur- en scheikundige. Hij werkte jarenlang bij Unilever en leidde verscheidene startups.

Start van Clear.bio

In het interview met Dutch Health Hub vertelt Piet Hein meer over zijn start met Clear.bio: “Na jaren bij Unilever in functional foods en diverse startup-successen als data-ondernemer wilde ik iets anders. Ik wilde meer van betekenis zijn voor heel veel mensen in onze maatschappij. We beschikken over allemaal mooie technieken zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en behavioural science, maar die gebruiken vooral de multinationals”. Het terugdringen van westerse welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes en cardiovasculaire ziekten werd voor Piet Hein persoonlijk het grootst denkbare probleem waar hij een belangrijke bijdrage aan wil en kan leveren. Maar dan met data in plaats van medicijnen”. En zo start Van Dam drie jaar geleden Clear.bio.” – einde aanhaling –

Piet Hein’s missie met Clear.bio

Op Clear.bio’s website geeft Piet Hein aan dat hij Clear.bio is gestart om met real-time data en de laatste wetenschap over voeding mensen te helpen gezonder te worden én de gezondheidszorg blijvend te veranderen; te de-medicaliseren en de-hospitaliseren. Hoe doen ze dit?

Twee weken lang meten Clear-gebruikers continu hun bloedsuikerspiegel met een sensor op hun bovenarm en loggen ze alles wat ze eten en drinken. In de app zien ze direct hoe hun bloedsuikerspiegel reageert op voeding. Ze krijgen daarbij advies over wat zij het beste wel en niet kunnen eten. Door kleine, slimme aanpassingen en hulp van diëtisten in de app veranderen gebruikers hun eetgedrag waardoor hun bloedsuiker en ook hun gezondheid verbetert. Dit draagt zeker bij aan hun missie!

Komen er nog meer inspirerende sprekers naar het symposium?

Ja, die komen er zeker! Hieronder een overzicht van alle sprekers:

Wat is het volledige programma?

Het programma start op dinsdagmiddag 3 oktober 2023 om 12.30 uur. Bekijk het volledige programma op zorgsubsidiekalender.nl

Wil je Piet Hein van Dam ook ontmoeten?

Tijdens het programma is er een vragenronde voor alle deelnemers. En tijdens de netwerkborrel na afloop kun je persoonlijk kennis maken met Piet Hein en al je vragen aan hem stellen.

Schrijf je in!

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.