Ook na het EK: UEFA Stichting voor Kinderen

Het EK Voetbal van dit jaar is voor Nederland helaas al weer afgelopen. Maar de Union of European Football Associations (UEFA) zorgt niet alleen voor dit toernooi. Dit orgaan neemt naast het regelen van voetbal tussen Europese teams ook een maatschappelijke rol aan. In maart 2014 werd door de UEFA besloten om de UEFA Stichting voor Kinderen op te zetten, om met de organisatie zo een meer actieve rol in de maatschappij in te nemen.

Doel

De stichting wil kinderen helpen en hun rechten beschermen. Voetbal kan steun bieden op het gebied van gezondheid en onderwijs, maar de stichting wil ook toegang tot sport verbeteren en persoonlijke ontwikkeling en integratie van minderheden bevorderen.

De stichting steunt en ontwikkelt projecten en programma’s die zich inzetten voor deze doelstellingen. De stichting adviseert, werkt samen met of ondersteunt ook organisaties of projecten met vergelijkbare doelstellingen. Ten slotte kan de stichting ook humanitaire of noodhulp bieden.

Wie kan aanvragen?

Organisaties die kinderen helpen op het gebied van toegang tot sport, gezondheid, onderwijs, persoonlijke ontwikkeling, werkgelegenheid en kwetsbare kinderen ondersteunen.

Criteria (samenvatting)

De Raad van Toezicht beoordeelt alle projecten, waar nodig in overleg met externe partijen, alvorens een besluit te nemen over de toekenning van financiering. Specifieke voorwaarden zijn afhankelijk van de doelstelling.

Budget: geen vaststaand bedrag

Deadline: 15 augustus, een keer per jaar komt de Raad van Toezicht samen

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling >>

Meer regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>