Coronasteun aan maatschappelijke organisaties vanuit gemeenten

De overheid biedt met een aantal landelijke regelingen coronasteun aan onder andere de cultuursector, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Naast deze regelingen zijn er nu ook meer een meer subsidies op gemeentelijk niveau aan te vragen voor de welzijnssector. Al deze steunmogelijkheden zijn terug te vinden in onze database.

Doel van de coronasteun?

Kleine lokale (vrijwilligers)organisaties komen vaak niet of nauwelijks in aanmerking voor de bestaande landelijke regelingen. De lokale sport-, cultuur- en welzijnsvoorzieningen zijn echter ontzettend belangrijk voor het algemene welzijn en de leefbaarheid van de lokale bevolking. Daarom bieden veel gemeenten nu financiële steun aan initiatieven die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt en geen of onvoldoende steun krijgen vanuit het rijk.

Wie kan steun aanvragen bij de gemeente?

Het type organisatie dat in aanmerking komt voor steun kan verschillen per gemeente. In het algemeen richten gemeentes zich op vrijwilligersorganisaties, buurthuizen of maatschappelijke organisaties in het algemeen. Soms kunnen ook culturele instellingen of ondernemers een aanvraag indienen.

Een aantal voorbeelden uit de database

In de ZorgSubsidieKalender kun je een groot deel van deze gemeentelijke regelingen terugzien onder het zoekwoord ‘coronavirus’.
Log in en bekijk hier de lijst met regelingen >>
Hieronder delen we een aantal voorbeelden van gemeenten die coronasteun bieden.

Gemeente Wierden – Subsidie coronacompensatie

Verenigingen en stichtingen die actief zijn op maatschappelijk, cultureel gebied kunnen een compensatie krijgen voor de financiële schade die ze hebben opgelopen in 2020 door de coronacrisis.

Budget: maximaal € 5.000,- per organisatie
Deadline: 30 april 2021

Log in en bekijk regeling >>  

Gemeente Nieuwkoop – Tegemoetkoming voor maatschappelijke organisaties

Met deze subsidie probeert de gemeente ervoor te zorgen dat organisaties voldoende financiële middelen hebben om mooie activiteiten te organiseren wanneer dat weer kan.

Budget: maximaal € 10.000,- per aanvraag
Deadline: 31 mei 2021

Log in en bekijk regeling >>  

Gemeente Leidschendam-Voorburg – Corona steunmaatregelen

De gemeenteraad stelt extra middelen beschikbaar voor ondernemers en organisaties om effecten van de corona-maatregelen te verminderen. Als je een goed initiatief hebt en kosten die niet gedekt worden door andere (landelijke) regelingen, dan kun je subsidie aanvragen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: nog geen deadline bekend

Log in en bekijk regeling >>  

Ben jij op zoek naar steun voor je initiatief? Dan raden we je aan de website van je gemeente goed in de gaten te houden of contact met ze op te nemen om te informeren of er een regeling is waar je aanspraak op kunt maken.

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Ben je regelmatig op zoek naar financiering voor je organisatie of initiatief? En wil je een goed zicht krijgen op de fondsen en subsidies waarop je beroep kunt doen? Dan is onze fondsen- en subsidiedatabase een uitkomst. Met een abonnement op onze database krijg je toegang tot meer dan 1.000 regelingen gericht op Zorg & Welzijn en ben je altijd actueel geïnformeerd.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor coronasteun >>