Coronasteunfonds voor ziek zorgpersoneel – nog miljoenen beschikbaar

Het coronasteunfonds (Stichting Zorg na Werk in Coronazorg) dat vorig jaar werd opgericht voor ziek zorgpersoneel en nabestaanden van zorgmedewerkers die aan Covid zijn overleden, heeft nog bijna € 6 miljoen beschikbaar.

Coronasteunfonds voor ziek zorgpersoneel

Volgens de stichting, Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC), komen er nog tientallen mensen in aanmerking voor steun, maar weten ze het fonds niet te vinden. Van de bijna € 9 miljoen, is nu pas € 3 miljoen uitgekeerd. Inmiddels kan ook ander personeel dat helpt met de coronazorg, zoals schoonmakers of baliemedewerkers aanspraak maken op steun. Ook is de deadline verzet naar eind 2022.

Doel van het Coronasteunfonds

Nederland applaudisseerde voor de zorgverleners. Maar applaus is niet genoeg. De stichting wil meer doen om ervoor te zorgen dat onze zorgverleners, die nu zélf risico lopen terwijl ze ons helpen, niet in financiële nood komen als zij zélf getroffen worden door het Covid-19 virus. Daarom staat ZWIC zorgverleners en hun familieleden bij om de financiële gevolgen van onverhoopt overlijden of arbeidsongeschiktheid te verzachten.

Wie kan bij de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg aanvragen?

Zorgverleners en hun nabestaanden kunnen een aanvraag doen. Sinds kort komt ook het personeel dat coronazorg mogelijk maakt in aanmerking, zoals schoonmakers en baliemedewerkers.

Criteria (samenvatting)

De getroffen medewerker moet behoren tot één van de beroepsgroepen die ten tijde van de Covid-19 crisis noodzakelijke zorg aan Covid-19 patiënten mogelijk heeft gemaakt, en als gevolg hiervan zelf op de IC is opgenomen of is komen te overlijden door een bevestigde Covid-19 infectie.

Budget: € 30.000,- voor personeel dat op de IC terecht komt en € 50.000,- voor nabestaanden

Deadline: 31 december 2022

Meer fondsen en subsidies

Deze en nog 1.000 andere regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>  

Ben je al klant? Log dan in en bekijk de 58 andere nieuwe regelingen >>