Nationale Zorginnovatieprijs 2024 gewonnen door Juvoly en Valtes

Juvoly en Valtes zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Tijdens de uitreiking op Zorg & Ict werd Juvoly door Lucien Engelen uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs. Valtes ging er met een ruime voorsprong in stemmen vandoor met ­­­­de publieksprijs. 

(Dit bericht is met toestemming overgenomen van onze samenwerkingspartner Dutch Health Hub, auteur: Maaike Zweers)

Juvoly – winnaar vakjuryprijs

Juvoly maakt het consult bij de huisarts weer persoonlijk dankzij het QuickConsult. Via een live opname van het gesprek tussen patiënt en huisarts wordt het consult na afloop automatisch in een verslag samengevat. De spraakherkenning van het QuickConsult is geoptimaliseerd voor de eerstelijnszorg en wordt direct opgeslagen in het Huisarts Informatie Systeem. Ook worden er slimme verwijzingen naar relevante bronnen opgenomen in het verslag.

De vakjury, bestaande uit voorzitter Anne Marie Weggelaar-Jansen, Joris Arts, Niels van Gorp en Menno Gravemaker, koos voor Juvoly vanwege de bijdrage die het QuickConsult levert voor alle huisartsen. Weggelaar-Jansen licht toe: Administratie is één van de grootste ergernissen van professionals. Door de inzet van het QuickConsult komt er meer tijd en aandacht voor de patiënt.” Juvoly wint een check van 10.000 euro.

Valtes – winnaar publieksprijs

Valtes ondersteunt mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’. Met hun gepersonaliseerde digitale platform bieden ze mantelzorgers tips, tricks en adviezen in de juiste context en omstandigheden. Dit wordt gedaan op basis van behoefte en zorgcontext, zoals informatie, maar ook bewustwording en preventie door middel van bijvoorbeeld zelfhulp of zorgverlof. Het aanbod is hierbij toegespitst op de specifieke gemeente van de mantelzorger, zoals bijvoorbeeld een bijeenkomst over de WLZ in een lokaal buurthuis.

Met 28 procent van de stemmen was Valtes de favoriet onder het publiek. De publieksprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Growtivity.

Werk jij aan een zorginnovatie en ben je op zoek naar subsidies of investeringsfonsen?

Zoek jij subsidies en investeringsfondsen voor je zorginnovatie?

ZorgSubsidieKalender is dé subsidie- en fondsenspecialist voor Zorg & Welzijn. Onze database bevat 1.000+ regelingen en wordt wekelijks geactualiseerd met de nieuwste deadlines.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.