Mr. Roelse Challenge: meld je innovatie nu aan

Heeft je innovatieve idee toegevoegde waarde voor de kwaliteit van leven of verhoogt het initiatief het levensgeluk van mensen met een intensieve zorgvraag? Wil je deze innovatie/toepassing in een pilot bewijzen in regio Gooi- en Vechtstreek? Meld je innovatie dan aan voor de mr. Roelse Challenge van het mr. Roelsefonds!

DoelMr. Roelse Challenge

Innovatie kan het levensgeluk en de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die afhankelijk zijn van (langdurige) zorg. Reden voor het mr. Roelsefonds om te starten met een nieuw initiatief: de mr. Roelse challenge. In deze challenge worden organisaties in de regio Gooi- en Vechtstreek uitgedaagd om een innovatief project in te dienen dat dit kan bewerkstelligen.

Wie kan aanvragen?

(Zorg)organisaties in samenwerking met startups of scale ups

Criteria (samenvatting) van de mr. Roelse Challenge

  • De innovatie moet het levensgeluk verhogen en/of de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die afhankelijk zijn van (langdurige) zorg. De innovatie kan op technologisch gebied zijn; een procesinnovatie of een sociale innovatie, verbonden aan cliënten en/of medewerkers.
  • De startup/scale-up kan binnen 12 maanden een pilot uitvoeren binnen de zorgorganisatie in regio Gooi- en Vechtstreek.
  • Het idee richt zich op een innovatie die bij succes snel opschaalbaar is.
  • Het idee bevindt zich in een ontwikkelfase; financiering is nodig voor praktijktoetsing, effectmeting en doorontwikkeling.

Bekijk de richtlijnen en voorwaarden >>

De vijf beste projecten worden uitgenodigd voor Demo Day op 16 april 2020. Tijdens deze namiddag pitchen de teams hun innovatie voor collega’s en belangstellenden in de regio én een deskundige jury. De winnaars krijgen de kans om hun innovatie te realiseren.

Budget: drie geldbedragen beschikbaar van € 50.000, € 30.000 en € 20.000

Deadline: 1 maart 2020, 12:00 uur

Meer informatie en aanmelden >>  

17 andere financieringsmogelijkheden voor zorginnovaties zien? Log in op de ZorgsubsidieKalender database >>
Ben je nog geen klant? Bekijk onze abonnementen >>