Matchmaking platform: vraag een aanbod in COVID-19 aanpak

Heb je COVID-19 kennis, middelen of een oplossing die je kunt delen? Of heb je ondersteuning nodig in je werk om COVID-19 te bestrijden? Dan kan het matchmaking platform van EIT Health mogelijk uitkomst bieden.

Het EIT Health is in 2015 opgericht als een ‘kennis- en innovatiegemeenschap’ van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT). Het EIT bestaat uit verschillende gemeenschappen die zich elk richten op een andere sector, of een ander gebied, van innovatie – in hun geval is dat gezondheid en vergrijzing.

Doel

EIT Health heeft een nieuwe ‘matchmaking’-oplossing gelanceerd die innovatoren die werkzaam zijn in COVID-19-gerelateerd onderzoek, productontwikkeling of eerstelijnsgezondheidszorg in staat stelt hun behoeften en oplossingen in het veld te delen. Dankzij de talenten van de individuen en organisaties binnen hun netwerk kunnen oplossingen sneller worden gevonden en kunnen middelen beter worden benut wanneer ze worden gebundeld.

Wie kan aanvragen?

Organisaties die hulp kunnen bieden en organisaties die hulp nodig hebben bij het bestrijden van COVID-19 kunnen hun aanbod/behoefte delen.

Criteria (samenvatting)

Heb je wat te bieden? Dan moet je activiteit:

  • rechtstreeks verband houden met de COVID-19-pandemie;
  • een huidige en aanzienlijke last in verband met COVID-19 verlichten (medische apparatuur, donaties, ondersteunende hulpmiddelen, personeel of technologie ter ondersteuning van de patiëntenzorg);
  • het potentieel hebben om de impact meteen of korte termijn aan te tonen.
  • In een echte behoefte voorzien in plaats van bestaande oplossingen te repliceren die niet in het kort ondersteuning bieden.
  • niet-promotioneel/commercieel van opzet zijn.

Budget: wat er vanuit de gemeenschap wordt aangeboden – denk aan digitale oplossingen, ondersteuning bij onderzoek, advies, 3D-printing, etc. Bekijk hier het aanbod >>

Deadline: doorlopend proces

Meer regelingen

Wil je op de hoogte blijven van de regelingen met betrekking tot het coronavirus? En altijd een actueel overzicht hebben van fondsen en subsidies?

Neem een jaarabonnement >>

Ben je al klant? Kijk dan onder ‘coronavirus’ in de zoekwoordenlijst om alle regelingen te zien die hiermee te maken hebben. Log in >>