Loop nooit meer geld mis: deze fondsen en subsidies vind je in onze database

Komt het wel eens voor dat je een goed idee hebt voor een project, op zoek gaat naar de mogelijkheden om hier geld voor te krijgen, verschillende potjes vindt en dan ziet dat voor die potjes de deadlines al zijn verstreken? Dat is natuurlijk zonde, want je loopt zo financiering voor je project mis.

Dit is precies waarom de ZorgSubsidieKalender bestaat – zodat jij altijd op de hoogte kan zijn van de meest actuele subsidies en fondsen. Doordat we onze database wekelijks updaten en elke maand 40 tot 50 nieuwe of vernieuwde regelingen toevoegen, weet jij van een nieuwe subsidiemogelijkheid ver voor de deadline verstrijkt. Nieuwsgierig? In ons webinar van 23 en 25 augustus geven we je overzicht van het subsidie- en fondsenlandschap in Zorg en Welzijn en krijg je een kijkje in onze handige database met 1.000 regelingen.

Meld je nu aan voor dit webinar >>

Fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn in alle soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten subsidies en mogelijkheden binnen Zorg & Welzijn. Zo heb je regelingen met een deadline, maar zijn er ook veel regelingen die jaar rond aan te vragen zijn. In onze kalender staan de regelingen op actuele volgorde, waardoor je binnen elke categorie de dichtstbijzijnde deadlines als eerste ziet. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet welke regelingen je zoal kunt terugvinden in onze database.

Regelingen voor verschillende doelgroepen

In onze database zijn regelingen voor een verscheidenheid aan doelgroepen opgenomen. Zet jij je in voor mensen die op de één of andere manier zijn achtergesteld in onze maatschappij? Dan is de kans groot dat je bij ons subsidies en fondsen kan vinden voor jouw project. Zo staan in onze database fondsen en subsidies die zich richten op:

 • Jongeren;
 • Ouderen;
 • Mensen die eenzaam zijn;
 • Vluchtelingen;
 • Daklozen;
 • Mensen in armoede;
 • Mensen met een beperking;
 • Etc.

In onze zoekwoordenlijst kun je in één oogopslag zien of jouw doelgroep er tussen staat.

Regelingen die verschillende organisaties en rechtsvormen kunnen aanvragen

De regelingen die wij in onze database zetten, zijn allemaal gericht op projecten in Zorg & Welzijn. Dit betekent dat ze vaak alleen door rechtspersonen aangevraagd kunnen worden.

De subsidies die in onze database staan, kunnen aangevraagd worden door o.a.

 • Onderzoekers en kennisinstellingen;
 • Studenten;
 • Zorginstellingen (die willen innoveren);
 • Burgers met buurtinitiatieven;
 • Werkgevers;
 • Maatschappelijke instellingen;
 • Ondernemers en bedrijven;
 • Etc.

Lokale, regionale, nationale en internationale fondsen en subsidies

Een bijdrage uit een fonds of een subsidieverstrekking is vaak door heel Nederland aan te vragen, maar er zijn ook mogelijkheden daarbuiten of juist voor een specifieke plek of regio in ons land.

In onze database zijn honderden fondsen en subsidies opgenomen die door het gehele land zijn aan te vragen. Daarnaast zijn er fondsen die alleen een bijdrage geven aan projecten die in hun directe omgeving worden uitgevoerd. Wij brengen gemeentelijke subsidies in kaart laten internationale regelingen zien. In die laatste categorie zijn er regelingen die specifiek zijn gericht op projecten die in bepaalde landen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Ook zijn er subsidies vanuit internationale organisaties aan te vragen, zoals de Europese Commissie.

oranje vinkjeEen lokale regeling: Stichting Gemeenschapsfonds Wassenaar

Dit fonds streeft naar een leefbare lokale samenleving voor elke inwoner van Wassenaar en wil daaraan bijdragen door het stimuleren, motiveren en financieel ondersteunen van lokale initiatieven.

Budget: maximaal € 10.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling >>

oranje vinkjeEen nationale regeling: de Louisa Stichting

Deze stichting steunt kortlopende projecten in heel Nederland gericht op duurzame verbetering van de leefomstandigheden en mogelijkheden voor kansarme kinderen.

Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling >>

oranje vinkjeEen internationale regeling: Horizon Europe – Het nieuwste investeringsprogramma voor onderzoek en innovatie van de EU

Horizon Europa is een kaderprogramma voor onderzoek en innovatie dat loopt van 2021-2027. Het doel is om de EU een sterkere positie te geven op het gebied van wetenschap en innovatie.

Budget: er is nu € 95,5 biljoen uitgerekend voor het hele programma
Deadline: verschilt per call
Log in en bekijk regeling >>

Ontdek 1.000 actuele fondsen, subsidies en andere geldpotjes voor jouw project

Meer weten over onze database, hoe die werkt en welke fondsen en subsidies je er allemaal in kunt vinden? Meld je dan aan voor het gratis webinar op 30 juni of 5 juli!

Meld je aan voor het webinar >>