Kleinecoronahulp: een samenwerking van verschillende fondsen

Het coronavirus zet de samenleving op z’n kop. Vooral de kwetsbaren in de samenleving kunnen op dit moment wat extra hulp gebruiken. Gelukkig staan er mensen voor elkaar klaar. Wil jij ook anderen helpen? En heb je daar financiële ondersteuning bij nodig? Dan kan Kleinecoronahulp helpen.

Ook op de hoogte blijven over het actuele Corona subsidienieuws? Mel je hier aan voor onze SubsidieFlits >>

Doel van Kleinecoronahulp

Je kan voor het volgende een aanvraag indienen:

  • Eenzaamheid: Initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van eenzaamheid. Het gaat dan om buurtinitiatieven die net iets groter zijn dan dat de vrijwilligers zelf kunnen betalen.
  • Dak- en thuislozen: Kleine initiatieven gericht op alternatieve opvang van dak- en thuislozen. We steunen deze projecten wanneer ze geen onderdeel zijn van een groter plan.
  • Voedselvoorziening: Kleine initiatieven die helpen bij voedselvoorziening in noodgevallen. Bijvoorbeeld voor mensen die in de problemen komen door het sluiten van de voedselbanken.

Wie kan Kleinecoronahulp aanvragen?

Stichtingen en verenigingen uit heel Nederland die zich richten op de meest kwetsbaren in de samenleving en groepjes van minimaal 3 (buurt)bewoners kunnen een aanvraag doen.

Wat zijn de criteria?

  • Het plan gaat om het ondersteunen van kwetsbare mensen.
  • De aanvraag is niet gericht op individuele hulp.
  • Je doet het werk vrijwillig. Dus geen salarissen.
  • Er is ook geld, tijd en/of middelen beschikbaar vanuit je eigen omgeving of organisatie om het plan uit te voeren. Er is dus draagvlak voor het plan.
  • De activiteit moet passen binnen de richtlijnen van de overheid. Hou rekening met regels en vergunningen en de richtlijnen van het RIVM.

Budget: maximaal € 2.500,- per aanvraag

Deadline: voorlopig geen deadline

Overige informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Kleinecoronahulp.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het coronavirus? En altijd een actueel overzicht hebben van fondsen en subsidies?

Neem een jaarabonnement >>

Ben je al klant? Kijk dan onder ‘coronavirus’ in de zoekwoordenlijst om alle regelingen te zien die hiermee te maken hebben. Log in >>