Klein initiatief? Het VSBfonds staat open voor je aanvraag

Heb jij een klein initiatief met cultureel-maatschappelijke impact? Dan ben je bij het VSBfonds meer dan welkom voor een subsidieaanvraag. Het fonds werkt er hard aan om het doen van een donatieaanvraag laagdrempeliger te maken, vooral voor kleinere of lokale cultureel-maatschappelijke projecten. Dat zegt directeur VSBfonds Bernt Schneiders in een onlangs verschenen artikel.

Kleine initiatieven kunnen voor grote impact zorgen

Een van de aanleidingen hiervoor is een evaluatie van de grassroots-regeling. Bij deze bijzondere regeling van het VSBfonds kregen aanvragers kortere vragenlijsten en hoefden ze minder formele stukken mee te sturen. Ook konden aanvragers de aanvraag indienen via andere vormen dat tekst, bijvoorbeeld met beeld.

Schneiders: “De evaluatie van onze grassroots-regeling bevestigt dat kleine initiatieven voor grote impact kunnen zorgen. Het maakt nogmaals duidelijk dat niet elk initiatief groot en groots hoeft te zijn. En dat je juist als fonds met minder bureaucratie kunt bijdragen aan de impact ervan. Het gaat om het besef dat culturele, sociale en maatschappelijke verbetering en vooruitgang altijd begint in de diepste vezels van onze samenleving. Juist dáár willen we als VSBfonds graag onze bijdrage aan leveren. Natuurlijk is het ondersteunen van kleine initiatieven met cultureel-maatschappelijke impact voor ons niet nieuw. Maar we zullen er nog meer dan voorheen op focussen.”

Lees hier het volledige artikel.

Op de hoogte blijven van regelingen voor kleine initiatieven?

Ben jij regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen voor jouw kleinschalige project of initiatief binnen zorg en welzijn? Naast de regelingen van het VSBfonds vind je in onze database meer dan 100 regelingen voor maatschappelijke initiatieven. Met een abonnement op onze database blijf je hier altijd actueel over geïnformeerd. Liever eerst vrijblijvend een maandlang kennismaken met de database? Dat kan, neem een gratis proefabonnement.

Neem een proefabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de actuele lijst van regelingen voor lokale maatschappelijke initiatieven >>

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.