Initiatief tegen eenzaamheid? Hier vind je financiering

Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor dit thema en worden er honderden activiteiten georganiseerd. Als ZorgSubsidieKalender dragen we graag een steentje bij door drie regelingen uit onze database te delen die projecten tegen eenzaamheid financieren. Zeker in deze tijd van onzekerheid en social distancing zijn ontmoeting en verbinding van groot belang.

Drie regelingen voor projecten tegen eenzaamheid

oranje vinkje

Stichting Max Maakt Mogelijk

Sinds 2006 ondersteunt de stichting projecten die de leefomstandigheden van ouderen substantieel te verbeteren. Het doel is het bevorderen van het maatschappelijk en geestelijk welzijn. Hiervan is het doorbreken van eenzaamheid een belangrijk aspect.

Budget: ca. € 2 miljoen per jaar
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeKleinecoronahulp

Kleinecoronahulp is een samenwerking van verschillende fondsen, en is opgericht om de meest kwetsbaren in de samenleving te ondersteunen in tijden van corona. Initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van eenzaamheid kunnen financiering aanvragen. Het gaat dan om buurtinitiatieven die net iets groter zijn dan dat de vrijwilligers zelf kunnen betalen.

Budget: maximaal € 2.500,- per aanvraag
Deadlines: voorlopig geen deadline

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Kansfonds – Fûns Lok op ien

Een veilige sociale omgeving en sociale contacten zouden voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Om die reden willen Kansfonds en de provincie Fryslân projecten mogelijk maken die discriminatie tegen­gaan, eenzaamheid bestrijden en de situatie verbeteren van mensen die zorg nodig hebben.

Budget: maximaal € 20.000,- per aanvraag
Deadlines: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen tegen eenzaamheid zien?

Naast deze regelingen zijn er nog tientallen andere regelingen in onze database te vinden die projecten tegen eenzaamheid financieren. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op eenzaamheid >>