In de Media

De laatste Berichten over ZorgSubsidieKalender in de media

21 Juni 2018

ZorgSubsidieKalender verzorgt Workshop voor Start- & Scale-Ups Uzelf

Stance van Heijst, directeur ZorgSubsidieKalender: “Wil een subsidieverlener kiezen voor jouw idee, dan zal jouw innovatie een maatschappelijk doel moeten dienen. Ook helpt het als je samenwerkt met andere partijen.” Stance gaf donderdag 21 juni 2018 een workshop over subsidiemanagement in zorg en welzijn. De ZorgSubsidieKalender verzorgde deze workshop op haar kantoor in Utrecht. Onder de deelnemers vier door Uzelf geselecteerde start- en scale-ups.

Onder start- en scale-ups binnen Uzelf en Health Hub Utrecht bestaat behoefte aan (meer) kennis over de werving van subsidies en fondsen in Zorg en Welzijn. Uzelf neemt het initiatief om vier zelfzorginnovaties daarbij (verder) op weg te helpen. Het zijn de innovaties Digest Inn, VitaliteitScan, Fit for the floor en Docly.

Nieuwe inzichten: van fasering aanvraag tot adviesraad
Antonio A-Tjak [innovatie VitaliteitScan, diagnostiek van gezondheidsproblemen door niet-medische oorzaken]: “Deze workshop geeft een aardig inzicht in de ‘do’s en don’ts’ rond subsidieaanvragen. Ik kan me nu beter voorstellen wat er bij de beoordeling komt kijken en daarmee een betere aanvraag opstellen.”

Teun Aalbers [innovatie Digest Inn, een game die volwassenen met overgewicht helpt zich te houden aan hun dieet]: “Een adviesraad inrichten als sparring partner vind ik een nieuw inzicht. Daarmee laat je zien dat je je als ondernemer door verschillende deskundigen kritisch laat bevragen en adviseren. Dat pleit voor je professionaliteit.”

Lees hier het volledige bericht op de website van Uzelf >>

6 Februari 2018

NIEUW: Onze Samenwerking met Nederland Filantropieland

ZorgSubsidieKalender wordt Maatschappelijk Partner van Nederland Filantropieland


Leuk nieuws! Vanaf 13 februari 2018 is ZorgSubsidieKalender maatschappelijk partner van Nederland Filantropieland. Wij gaan daarmee bijdragen aan de doelstelling van deze organisatie: het bevorderen van een gezond filantropieklimaat in Nederland. Dat doen we door het delen van onze kennis.

Nederland’s Grootste Community in de Filantropie

Nederland Filantropieland is een branchevereniging en Nederlands grootste community voor iedereen met een hart voor filantropie. Een waardevol netwerk voor zowel bestuurders als medewerkers, betaald of onbetaald, in loondienst of als zelfstandige.

Doel: Kennis delen en Deskundigheidsbevordering

De leden van Nederland Filantropieland hebben gemeen dat ze kennis willen delen, gelijkgestemden willen ontmoeten, zich verder willen bekwamen en de beste omstandigheden voor filantropische initiatieven willen creëren. Omdat ze zo hun eigen organisatie(s) vooruit helpen met bestuurlijke vaardigheden, marketing, fondsenwerving en communicatie. Dus ook voor jou als klant of lezer van de ZorgSubsidieKalender is hier veel kennis te halen!

Hoe ziet onze Samenwerking er uit?

We gaan onze kennis gratis delen met de leden, bijvoorbeeld via webinars en inhoudelijke bijdragen aan bijeenkomsten. Daarnaast verwijzen we onze klanten en lezers voortaan gericht naar de kennis die te vinden is op het platform van Nederland Filantropieland.

Een Ledenplatform vol Waardevolle Kennis

Op veel van de vragen die wij nu krijgen, zoals bijvoorbeeld, “Ik wil een stichting oprichten, hoe pak ik dan aan?” vind je op het ledenplatform van Nederland Filantropieland (www.nlfl.nl) waardevolle informatie die door experts in het online kenniscentrum is geplaatst.

Ook zullen we beiden binnen onze netwerken communiceren over en verwijzen naar elkaars webinars, workshops en evenementen. Daarnaast zijn we in gesprek over een vaste korting op het jaarabonnement van ZorgSubsidieKalender voor de leden van Nederland Filantropieland. (Ben je al lid van Nederland Filantropieland én klant bij ons dan gaan we daarover graag met je in gesprek.)

20 maart 2017

Skipr – Vind je Weg in de SubsidieJungle

Pixabay coconut-1771527_1280De top 5 van vermogensfondsen in zorg en welzijn is goed voor een budget van zo’n 125 miljoen euro. Maar liefst 60 procent van de aanvragen hiervoor wordt afgewezen. Aanvragers verdwalen in de ingewikkelde procedures. Negen tips van ZorgSubsidieKalender om de weg wel te vinden!

Download hier het volledige artikel >>

Bron: Skipr, maart 2017

1 september 2016

ZorgSubsidieKalender ondersteunt KNGF-leden met SubsidieHelpdeskkngf logo

Vanaf september 2016 verzorgt ZorgSubsidieKalender de SubsidieHelpdesk voor het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie).

Leden kunnen de helpdesk bellen voor vragen over het uitwerken van hun projectidee of passende subsidies en fondsen. Na afloop van het gesprek ontvangen zij een beknopt gespreksverslag per mail.

Onze subsidieadviseurs staan de KNGF-leden persoonlijk te woord.

Welke vragen kunnen zoal gesteld worden?

  • Is mijn projectidee haalbaar en subsidiabel?
  • Welke fondsen of subsidieregelingen passen bij mijn project?
  • Hoe stel ik een begroting op?
  • Hoe betrek ik de doelgroep bij mijn project?
  • Wie zijn mogelijke samenwerkingspartners en hoe maken we afspraken?

Download hier het volledige artikel >>

Bron: FysioPraxis, september 2016

Heb je vragen naar aanleiding van deze berichten? Bel ons op 030-2270037 of mail ons

Zijn deze artikelen interessant voor mensen in je netwerk? Deel deze informatie dan via de social mediaknoppen hieronder!

Beeld CCO Public Domain

©ZorgSubsidieKalender