Impact van coronavirus op fondsen en subsidies

De uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor fondsen en subsidies. Naast aanpassingen in het verloop van bestaande en toekomstige subsidierondes, zijn er in de afgelopen dagen ook nieuwe of uitgebreide financieringsmogelijkheden ontstaan voor ‘coronaprojecten’.

Gevolgen voor bestaande en toekomstige subsidierondes

Meld je hier aan voor onze updates en blijf op de hoogte over het actuele Corona subsidie-nieuws!

De coronacrisis heeft effect op het publiceren, aanvragen en algemene verloop van bestaande en toekomstige subsidierondes. Ben je bezig met een aanvraag? Controleer dan bij de subsidieverstrekker of het fonds of er veranderingen zijn in het aanvraagproces. Hieronder een aantal instanties die al maatregelen hebben genomen.

oranje vinkje

ZonMw

ZonMw heeft afgelopen week een aantal maatregelen bekend gemaakt, en dit heeft verschillende gevolgen. Dit zijn een aantal belangrijke veranderingen:

  • Alle bijeenkomsten zijn tot 6 april afgelast.
  • Nieuwe subsidierondes gaan niet open tot 13 april.
  • De indieningstermijn van alle openstaande subsidieoproepen met een indieningsdatum vanaf 17 maart tot en met eind april wordt met 2 maanden verlengd. Hier gelden uitzonderingen, lees dus goed hun volledige nieuwsbericht.

oranje vinkje

NWO

NWO heeft een aantal richtlijnen opgesteld om duidelijkheid te geven aan indieners in deze periode. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Lopende rondes waarbij geen interactie met aanvragers is vereist gaan door volgens planning. Voor lopende rondes met schriftelijke interactie wordt de deadline verruimd.
  • De geplande interviews voor lopende rondes zijn opgeschort. NWO komt in april met oplossingen.
  • Subsidierondes met een deadline in de komende 3 maanden worden met een maand uitgesteld.

Ook hier gelden uitzonderingen en is het beleid nog erg in beweging. We raden je aan om de nieuwsupdates van NWO te volgen. Bij ZorgSubsidieKalender volgen de ontwikkelingen op de voet, en zorgen we dat de database up-to-date blijft!

Financiering van ‘coronaprojecten’

Naast de impact op bestaande en geplande subsidierondes, zijn er in de afgelopen dagen ook nieuwe en uitgebreide financieringsmogelijkheden ontstaan voor ‘coronaprojecten’. Dat zijn initiatieven die steun bieden aan vaak al kwetsbare mensen en groepen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hieronder een paar voorbeelden.

oranje vinkjeFonds 1818

Fonds 1818 heeft aangegeven coronaprojecten financieel te willen steunen en mee te willen denken over het helpen van kwetsbare groepen. Aanvragen hiervoor worden zo snel mogelijk in behandeling genomen. Hulp nodig? Dan kun je ze mailen via aanvraag@fonds1818.nl met in het onderwerp Coronahulp.

oranje vinkjeKansfonds

Ook het Kansfonds laat weten dat het extra steun kan bieden. Ze geven aan dat projectpartners van het fonds die extra financiële hulp nodig hebben voor activiteiten om kwetsbare groepen door de corona crisis heen te loodsen contact kunnen opnemen.

Op de hoogte blijven?

ZorgSubsidieKalender volgt de ontwikkelingen met betrekking tot fondsen en subsidies op de voet. We voegen regelmatig nieuwe financieringsmogelijkheden toe en updaten waar nodig bestaande regelingen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? En altijd een actueel overzicht hebben van fondsen en subsidies?

Neem een jaarabonnement >>

Ben je al klant? Log dan in >>