Impact Matters: Twee werelden samenbrengen

Ideële organisaties met het bedrijfsleven verbinden via vrijwilligersprojecten: dat is het concept van Impact Matters. Professionals zetten hun expertise in om deze organisaties te helpen hun missie te realiseren. Zo stimuleert Impact Matters duurzaam ondernemen en krijgen medewerkers de unieke ervaring om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Dat is nou wat we noemen een win-win-win situatie!

Bedrijven willen graag maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Henriette van Eeghen helpt bedrijven hierbij. Met dat idee richtte zij in 2016 Impact Matters op. Zowel in het bedrijfsleven als in een ideële organisatie heeft Henriette ervaring. “Na lang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, maakte ik de overstap naar stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Het zijn twee hele verschillende werelden, maar ik vind ze allebei leuk! Bij Impact Matters brengen we het beste uit die twee werelden bij elkaar.”

Hoe werkt Impact Matters?

Elke non-profit organisatie (dus zonder winstoogmerk) kan zich melden bij Impact Matters met een specifiek vraagstuk. Henriette: “Mijn collega doet de intake. Zij achterhaalt de vraag achter de vraag en vormt die om tot behapbaar project. Vervolgens matchen we dat zorgvuldig met een passende kandidaat van een van onze partnerbedrijven. Op dit moment werken we met tien partnerbedrijven. Dat zijn grotere bedrijven met een vrijwilligerswerkregeling. Hun medewerkers kunnen in de tijd van de baas vrijwilligerswerk doen, soms wel 5 of 7 dagen per jaar.”

Een succesvolle match

Een van die partners is ABN AMRO. Vijf jaar geleden koppelde Impact Matters hen met stichting Dokters van de Wereld. “Dokters van de Wereld kwam bij ons met een hulpvraag voor hun project Het Zorgcafé. Het Zorgcafé biedt nieuwkomers en ongedocumenteerden laagdrempelige zorg. De registratie verloopt via Google forms. Dat leverde een enorm Excelbestand op dat niet meer te beheersen was, daar hadden ze hulp bij nodig. De kandidaat die we vonden bij ABN AMRO zei vooraf: ‘Ik ben niet zo maatschappelijk betrokken, maar ik ben wel heel goed in Excel.’ Uiteindelijk ging hij zelf vaak kijken bij het Zorgcafé en praatte hij met iedereen die daar kwam. Dat was mooi om te zien!”

Verschillende werelden komen samen

Wat Henriette het leukst vindt aan haar werk? “Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen die in hele verschillende werelden werken toch een klik maken en goed samenwerken. Die klik is de beste basis voor een goed eindresultaat van een project.”

Wat past bij jouw project?

Kan jouw project in Zorg en Welzijn ook hulp gebruiken van professionals uit het bedrijfsleven? Neem dan eens contact op met Impact Matters.

Ben je juist op zoek naar geld? Dan helpen we je graag op weg! In onze database vind je meer dan 1.000 actuele fondsen en subsidies. Welke past bij jouw project? Bekijk hier onze abonnementen!

Bekijk onze abonnementen

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.