Fondsendatabase Armoede

De Fondsendatabase Armoede

600+ individuele fondsen en donaties voor jouw cliënt

Unieke database, speciaal voor hulpverleners in het sociaal domein

 

Lees meer over het lidmaatschap

Onze maatschappelijke bijdrage

In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Soms is extra geld hard nodig voor bijvoorbeeld schoolspullen of om een kapotte wasmachine te vervangen.

De Fondsendatabase Armoede is door ons opgezet als antwoord op de groeiende armoede in Nederland en andere maatschappelijke ontwikkelingen. Onze kennis over het bouwen en onderhouden van een database zetten wij daarom graag in voor een breed maatschappelijk belang én we maken daarmee ons MVO-beleid concreet.

Fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties

De Fondsendatabase Armoede is een handig hulpmiddel voor o.a. maatschappelijk werkers, sociaal-juridische dienstverleners, bewindvoerders, schuldhulpverleners, scholen en andere uitkeringsinstanties. Soms vallen clienten immers 'tussen wal en schip'. Zij hebben dringend iets nodig maar zij komen niet in aanmerking voor de voorliggende regelingen of voorzieningen. In zo'n geval kan de fondsendatabase Armoede uitkomst bieden en kun je je cliënt toch helpen.

Lidmaatschap voor een laagdrempelig bedrag

Beschikbare fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties moeten terecht komen bij degenen die deze het hardst nodig hebben. Daarom is het zo belangrijk dat de informatie over deze fondsen en donaties toegankelijk is voor grote groepen hulpverleners. Een lidmaatschap kost daarom € 47 per jaar exclusief btw. Deze prijs is uiteraard niet kostendekkend. In het kader van ons MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) nemen wij de resterende kosten voor onze rekening.

Lees meer en word lid voor € 47 per jaar

Een antwoord op de vele vragen van hulpverleners in het sociaal domein

In 2011 startte Stance van Heijst met de ZorgSubsidieKalender database. Een database met inmiddels 1.000 subsidies en fondsen voor projecten in Zorg en Welzijn. In de laatste jaren kwamen er echter steeds meer vragen binnen van sociaal hulpverleners die voor individuele cliënten een bijdrage zochten voor bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, noodgeld, een kinderfiets of extra zorgkosten. Op basis van deze vragen voor individuele hulp is de Fondsendatabase Armoede gestart in 2020.

De fondsendatabase Armoede wordt door ons actueel onderhouden en regelmatig verschijnt de nieuwsbrief met de nieuwste fondsen. Heb je interessant nieuws of tips? Meld het ons!

Heb je vragen, dan nodig ik je van harte uit om contact met ons op te nemen of mij te volgen via LinkedIn

Stance van Heijst 
directeur ZorgSubsidieKalender en Fondsendatabase Armoede

Subsidieoproep leefstijl verbeteren
innovaties ouderenzorgfondsen die projecten voor kinderen financierenfinanciering maatschappelijk herstel twee ouderen mannen drinken koffiekinder- en jeugdpsychiatriesubsidie voor werknemers opleiding
 fa-calendar

 

Jaarabonnement

.


Gratis Webinars

.

 

Workshops

.

 

Advies

.

 

Subsidieflits

.