Fijne feestdagen, ook voor mensen in armoede

Het is weer december en de kerstlampjes en -ballen komen langzaam maar zeker weer uit de dozen. Kerstversiering, feestelijke maaltijden en cadeautjes zijn echter helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland leven al onder de armoedegrens. Door de toenemende prijzen van voedsel, spullen, gas en elektriciteit zullen dit alleen maar meer mensen worden. Door alle feestdagen is december vaak al een dure maand. Voor mensen in armoede is het dan ook lastig om deze feestdagen uitgebreid te vieren.

Fondsendatabase Armoede: Hulp voor de feestdagen

Voor de groep mensen die moeite heeft om rond te komen, bestaat de Fondsendatabase Armoede. Deze database is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het sociaal-maatschappelijk domein die mensen in armoede begeleiden. In de database kunnen zij efficiënt zoeken naar de juiste fondsen en bijdragen voor hun cliënten. Juist tijdens de feestdagen is het geweldig dat deze initiatieven bestaan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft tot mooie feestdagen.

Wat vind je in de Fondsendatabase Armoede?

In de database vind je verschillende regelingen. Bijvoorbeeld voedsel- en kledingbanken of bijdrages voor schoolspullen, zorgkosten en huishoudelijke apparaten. Een aantal van deze fondsen helpen bij het creëren van gezellige feestdagen. Zo zorgen zij voor kerstpakketten voor mensen die dit zelf niet kunnen financieren, of bieden zij kleding aan zodat iedereen er feestelijk bij kan lopen. Door deze individuele hulp kan iedereen gezellige feestdagen creëren.

Meer weten?

Kijk op de pagina van de Fondsendatabase armoede voor meer informatie over de database.
Ben je werkzaam in het sociaal-maatschappelijke domein en wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regelingen voor minima? Bekijk dan de abonnementen! Of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

ZorgSubsidieKalender database

Ben je werkzaam in het zorgdomein en heb je een goed projectidee? In de ZorgSubsidieKalender database vind je meer dan duizend fondsen en subsidies voor Zorg en Welzijn. Algeheel welzijn is sterk verbonden met individuele mogelijkheden, die beperkt worden door iemands financiële situatie. In deze database vind je dan ook een groot aantal regelingen die zich onder andere richten op economisch welzijn op landelijk, regionaal of lokaal niveau.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regelingen in Zorg en Welzijn? Bekijk dan de abonnementen voor de ZorgSubsidieKalender!
Wil je leren hoe je een projectplan moet schrijven waar geldschieters volmondig ‘JA’ op zeggen? Bekijk dan onze training ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving!’