Een groen voorjaar met groene subsidies

Sinds 20 maart is het weer officieel lente. Het weer laat dit niet altijd zien, maar het is wel degelijk tijd om ons voor te bereiden op de lente en zomer. En wat is er nou meer zomers dan mooie groene bomen, daken en parkjes? Niet alleen is het mooi om te zien, het is ook ontzettend goed voor onze gezondheid! Ga dus gezond en wel een groen voorjaar in.

Een groen voorjaar voor een gezonder leven

Groen doet goed! Een mens haalt veel voordelen uit een groenere omgeving. Zo blijkt dat mensen minder stress ervaren als ze in een plantenrijke omgeving werken. Ook zorgt groen voor zuurstof. Door je te omringen met groen, wordt de lucht die je ademt beter. Daarnaast zijn mensen sneller geneigd om een wandeling te maken in een groene omgeving, wat ook talloze positieve effecten heeft op de gezondheid.

Groene subsidies voor een groen voorjaar

Het subsidie- en fondsenlandschap speelt in op de positieve effecten van een groen voorjaar. Momenteel zijn er namelijk ontzettend veel subsidies gericht op het financieren van groene steden, groen voedsel en allemaal andere groene initiatieven. Allerlei partijen zetten zich in om onze maatschappij groener te maken. Denk aan provincies, gemeentes en de overheid. Maar ook fondsen, stichtingen en wetenschappelijke instanties bieden groene mogelijkheden.

In onze database staan heel veel van deze groene regelingen. Dit zijn zowel nationale als regionale subsidies, bedoeld voor initiatieven, onderzoeken en verbeteringen die bijdragen aan een groenere samenleving. Wij lichten twee van deze regelingen voor je uit.

Regie-orgaan SIA – Voedsel en Groen

Met de regeling Thematische vraagstukken, onderdeel van het programma Praktijkkennis voor Voedsel en Groen, roept Regieorgaan SIA hogescholen op onderzoek te doen binnen een aantal vastgestelde thema’s in het groene domein.

Budget: Maximaal € 500.000,-
Deadline: 20 april 2023

Log in en bekijk de regeling

Provincie Zuid-Holland – Beweegvriendelijke leefomgeving

De Provincie Zuid-Holland wil het sportief en recreatief anders en ongeorganiseerd bewegen in de publiek toegankelijke buitenruimte stimuleren. Om zo een maximale beweeg- en gezondheidswinst te bereiken en de gezondheidsverschillen binnen de bevolking van Zuid-Holland te verkleinen.

Budget: Maximaal € 50.000,-
Deadline: 1 juni 2023

Log in en bekijk de regeling

Meer weten over groene subsidies?

Houd jouw organisatie zich ook bezig met het groen maken en houden van onze omgeving? En wil je altijd op de hoogte zijn van de meest actuele groene regelingen? Met het abonnement op onze database krijg je toegang tot meer dan 1.000 regelingen gericht op Zorg en Welzijn, waaronder een groot aantal groene regelingen, en word je constant op de hoogte gehouden van de nieuwste, interessantste en groenste regelingen.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk ons overzicht van groene fondsen.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.