€ 61 miljoen voor onderzoek naar betere ondersteuning van mensen met een zintuigelijke beperking

Er staan verschillende subsidieoproepen open gericht op het verbeteren van de zorg voor mensen met een zintuigelijke beperking.  Samenwerkingsverbanden kunnen een onderzoeksvoorstel indienen dat hier nieuwe kennis over ontwikkelt.

Doel

Deze oproepen hebben als doel het laten ontwikkelen van nieuwe kennis over de zorg voor, ondersteuning van en deelname aan de samenleving door mensen met een zintuigelijke beperking en die kennis te vertalen naar de praktijk. De ambitie van deze oproep is dat de resultaten op korte of langere termijn een positief effect opleveren voor mensen met een auditieve, communicatieve of visuele beperking, hun naasten en/of de deelname aan de samenleving.

Ben je al klant bij ons? Log dan in en bekijk de oproepen hieronder.

Oproepen gericht op auditieve en communicatieve beperkingen >>  

Oproepen gericht op visuele beperkingen >>  

Wie kan aanvragen?

Alleen samenwerkingsverbanden met de nodige expertise kunnen een aanvraag doen.

Criteria (samenvatting)

  • Het onderzoek draagt mede bij aan de inclusie van mensen met een zintuiglijke beperking in de zin van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.
  • Bij het formuleren van de onderzoeksvraag is de behoefte van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking leidend.
  • Het gaat om praktijkgericht onderzoek.
  • Het onderzoek heeft toegevoegde waarde ten opzichte van reeds bestaande kennis en/of praktijk.

Budget: maximaal € 50.000,- voor projecten van 1 jaar en maximaal € 200.000,- voor projecten van 2 jaar.

Deadline: 26 oktober 2021

Meer soortgelijke regelingen bekijken?

In onze database staan meer dan 1000 fondsen en subsidies gericht op zorg en welzijn, en wordt continu geactualiseerd. Maandelijks komen er tussen de 40 en de 50 nieuwe regelingen bij, waarvan we er iedereen week eentje uitlichten.

Wil je actueel geïnformeerd blijven over de financieringsmogelijkheden in Zorg & Welzijn en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>