Dag van het Slachtoffer: subsidieregeling uitgelicht

Elk jaar is op 22 februari de Europese Dag van het Slachtoffer. Als sinds 1990 wordt op deze datum uitgebreid stilgestaan bij de gevolgen van misdrijven op slachtoffers en hun families. Organisaties uit heel Europa vragen hier aandacht voor.

Waarom de Dag van het Slachtoffer?

Per jaar worden 4 miljoen mensen slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Om te herstellen is niet alleen professionele hulp nodig, ook steun van vrienden, familie en collega’s is heel belangrijk. Het is jammer de Dag van het Slachtoffer maar één dag van het jaar is, eigenlijk zou er 365 dagen in het jaar aandacht moeten zijn voor deze doelgroep.

Subsidie voor slachtoffers

Gelukkig bestaan er fondsen en subsidies die zich speciaal voor slachtoffers inzetten. In het kader van de Dag van het Slachtoffer lichten we deze week een bijzondere subsidieregeling uit die zich richt op hulp aan slachtoffers.

oranje vinkjeStichting Slachtoffer & Samenleving (SASS)

SASS levert een bijdrage aan de wetenschappelijke kennis van slachtofferschap, om zo de positie van slachtoffers te verbeteren of om slachtofferschap te voorkomen. SASS vindt het belangrijk om in te zetten op empowerment en veerkracht van slachtoffers. De projecten die deze stichting financiert richten zich dan ook op voorlichting, preventie of behandeling van slachtoffers.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert vier keer per jaar.

Log in en bekijk de regeling >>  

 

Meer fondsen en subsidies bekijken?

Wil je actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>