De Dag van de Vrijwilliger komt eraan – 2 vrijwilligersprijzen uitgelicht

7 december is de Dag van de Vrijwilliger, de dag die in het teken staat van vrijwilligers. Bij ZorgSubsidieKalender besteden we hier graag aandacht aan. Want vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk!

Gelukkig zijn wij niet de enigen die dat vinden: Er bestaan zowel regionale als landelijke vrijwilligersprijzen die vrijwilligers belonen voor hun inzet. Door deze prijzen kunnen betrokkenen waardering uitspreken voor het belangeloze werk dat zij verrichten.

Veel (maatschappelijke) organisaties kunnen namelijk niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Deze groep mensen doet het werk vanuit hun hart, zonder dat zij hier iets tegenover verwachten. Bijvoorbeeld omdat zij begaan zijn met de doelgroep, het werk erg leuk vinden of omdat zij graag hun tijd inzetten om te helpen. Juist daarom is het erg waardevol als zij in het zonnetje worden gezet. Daarnaast zijn er vaak geweldige beloningen verbonden aan het winnen van vrijwilligersprijzen.

Twee vrijwilligersprijzen waarvoor je je nu kunt aanmelden

In onze database nemen wij ook deze vrijwilligersprijzen ook op. Deze week lichten wij er twee voor je uit. Eén op landelijk niveau en één op regionaal niveau. Voor deze prijzen kun je nu een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aanmelden. Weet jij al wie je graag extra waardering wilt tonen?

oranje vinkjeSterren van Maastricht – Vrijwilligersprijzen

De gemeente Maastricht reikt de vrijwilligersprijzen ‘Sterren van Maastricht’ uit. Op deze manier zetten zij vrijwilligers in het zonnetje die zich op een bijzondere en creatieve manier inzetten voor een ander. De prijzen worden uitgereikt in de categorieën: zorg, duurzaamheid, veiligheid, sport, cultuur, bedrijvigheid en welzijn.

Prijs: € 2.000,-

Log in en lees meer over de prijs >>  

oranje vinkje

Nationale Vrijwilligersprijzen

Dit jaar zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen op zoek naar jullie verhalen. Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? Laat met een vlog van 1 minuut zien wat jullie vrijwilligerswerk echt betekent en maak kans op de hoofdprijs.

Prijs: € 15.000,-

Log in en lees meer over de prijs >>  

Bekijk meer fondsen en subsidies voor vrijwilligersorganisaties

Dit waren maar enkele voorbeelden van regelingen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Naast prijzen zijn er ook veel subsidies die gericht zijn op het ondersteunen van vrijwilligers. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database!

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk hier de volledige lijst van regelingen voor vrijwilligersorganisaties >>