Crowdfunding is meer dan geld werven!

Crowdfunding, de ontwikkelingen gaan snel

Ronald KleverlaanOverweeg je een crowdfundingcampagne? Lees dan dit overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van crowdfunding!
In 2012 interviewde ik Ronald Kleverlaan, crowdfundingexpert, dit ging vooral over crowdfunding als nieuw fenomeen in de ‘goede doelen’ wereld.
Zie deze artikelen:

Crowdfunding in Opkomst – Deel 1
Is mijn project geschikt voor Crowdfunding? – Deel 2

Crowdfunding ontwikkelt zich nu heel snel en de platformen die het mogelijk maken ook. In de afgelopen periode is ook veel ervaring opgedaan en vele crowdfundingprojecten zijn geëvalueerd. Het is dus tijd om je bij te praten over de actuele stand van zaken.

Meer dan alleen geld werven

Inmiddels is duidelijk geworden dat crowdfunding veel meer is dan alleen geld werven. Je project krijgt snel naamsbekendheid, je creëert goodwill en je vergroot je netwerk. Dit is belangrijk voor zowel goede doelen als voor ondernemingen in de start-upfase.

Succes- en faalfactoren

Een expert op het gebied van ondernemerschap, Nisandeh Neta van Open Circles Academy heeft in de afgelopen periode diepgaand onderzoek verricht naar de succes- en faalfactoren van vele crowdfundingcampagnes van zowel goede doelen als ondernemingen.

Bekijk hier als voorbeeld de geslaagde crowdfundingcampagne voor het ontwikkelen van een nieuw merk wc-papier waarvan 50% van de opbrengst gaat naar het bouwen van toiletten in derdewereldlanden: Who gives a-crap toilet paper that builds toilets 

Hier lees je nog meer interessante informatie op hun website over crowdfunding :

Ze hebben zelf een zeer succesvolle crowdfuningcampagna gestart om geld te verven voor het ontwikkelen van een crowdfundingcursus. Binnen enkele dagen hadden ze het gewenste bedrag van € 20.000,- binnen en uiteindelijk hebben ze meer dan € 85.000,- binnengehaald! 

Een crowdfundingcampagne voor jouw project?

Vanaf januari 2015 verzorgen wij crowdfundingcampagnes voor onze klanten, neem contact op voor de mogelijkheden of bel 030-2270037