Coronahulp – fondsen en initiatieven op een rijtje

Coronahulp: laten we elkaar helpen in deze moeilijke tijd!

De coronacrisis laat ons niet met rust: opnieuw zitten we met z’n allen in een lockdown. Dat raakt ons allemaal. Voor kwetsbare mensen zijn deze gevolgen vaak nog groter en is coronahulp cruciaal. Hoe gaat het met die oude buurvrouw die nu haar koffiebezoekjes mist? En die dakloze man op de hoek van de straat, wie helpt hem? En wat gebeurt er met kinderen die nu meer tijd doorbrengen in een onveilige thuissituatie?

Via de wekelijkse SubsidieFlits op de hoogte blijven van coronahulpinitiatieven en ander subsidie- en fondsennieuws? Meld je hier aan

Maatschappelijke initiatieven en fondsen die coronahulp bieden

Gelukkig bestaan er veel initiatieven om deze kwetsbare mensen te ondersteunen in deze tijd. Heeft de coronacrisis voor jouw doelgroep problemen veroorzaakt of verergerd? Hieronder zie je een overzicht van een aantal mooie maatschappelijke initiatieven en fondsen die coronahulp bieden.

Voor je Buurt – Corona Community Care

Kijk hoe jij jouw hulpvraag kunt posten of anderen kunt helpen in deze tijd van crisis.
www.voorjebuurt.nl

#Nietalleen

Platform van lokale en christelijke kerken waar je je hulpvraag kunt doorgeven en dan wordt er contact met je opgenomen.
www.nietalleen.nl

Vriendenkiezen

Bij Vriendenkiezen kunnen mensen nieuwe vrienden, kennissen of contacten vinden om samen leuke activiteiten mee te ondernemen. Het gaat dus niet om dating.
www.vriendenkiezen.nl

NLvoorelkaar

Hét vrijwilligersplatform van Nederland waarop je hulp kunt vragen of aanbieden. Op dit platform verbinden ze iedereen die iets wil betekenen met iedereen die iets nodig heeft. Van de buurvrouw op de hoek, lokale of nationale stichting tot bedrijf en overheid. Van één keer tot veel meer. Je helpt een ander en hebt ook nog eens een toffe ervaring.
www.nlvoorelkaar.nl

Whapp – help elkaar in de buurt

Zoek je iemand om boodschappen te doen? Of wil je weten wat mensen in jouw buurt nodig hebben zodat je kunt helpen? Whapp zoekt een match voor je. De app stuurt de vraag naar een aanbieder in de buurt.
www.whapp.nl

Extra handen voor de Zorg

Op deze website kunnen gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen hier terecht.
www.extrahandenvoordezorg.nl

Kansfonds

Voor mensen zonder thuis en mensen die leven in armoede zijn de gevolgen van de coronacrisis groot. Kansfonds steunt vernieuwende initiatieven die zich inzetten voor deze groep.
www.kansfonds.nl

Oranjefonds

Stuur een kaartje naar iemand die eenzaam is. Een klein gebaar dat altijd zorgt voor een glimlach op het gezicht.
www.oranjefonds.nl/veelliefs

Rode Kruis Hulplijn 

De Rode Kruis Hulplijn is speciaal opgezet voor hulp, advies of een luisterend oor tijdens de coronacrisis. Bel: 070-4455888.
www.rodekruis.nl  

Heb je een leuke tip die wij toe kunnen voegen aan deze lijst? Mail deze dan naar info@zorgsubsidiekalender.nl of bel ons: 030-2270037.


Al klant bij ons? Log dan in en bekijk de volledige lijst van fondsen en subsidies rondom coronahulp.