Deze 10 belangrijke bijlagen moet je altijd op orde hebben

Het klopt wat ze zeggen: het venijn zit in de staart. Je hebt hard gewerkt aan je projectplan, je projectbegroting is op orde, de doelgroep is betrokken en intern staan alle neuzen dezelfde kant op. Heb je écht aan alles gedacht? Vaak kom je toch nog tot vervelende ontdekkingen zodra je je aanvraag online wil indienen bij een fonds of subsidieverstrekker.

Laat je niet verrassen wanneer je een fonds of subsidie aanvraagt. Met onze checklist van belangrijke bijlagen overkomt je dat niet meer!

Voorkom last-minute stress

Herken je dit? Je bent bezig met je subsidieaanvraag. Je hebt alles netjes ingevuld. Dan, op de allerlaatste pagina, vlak voordat je moet ondertekenen, staat een lijstje met bijlagen die je moet uploaden. Ai, je hebt nog enkele dagen (of uren!) om je aanvraag in te dienen. Voorkom die last-minute stress.

Laat je niet verrassen!

Hieronder download je een overzicht met de 10 meest gevraagde bijlagen. Wil je onze checklist & tips gratis ontvangen? En wil je ook weten hoe je de bijlagen ‘creatief’ kunt inzetten?

Download dan hier de checklist met 10 belangrijke bijlagen >>

Hieronder zie je alvast de eerste drie van deze belangrijke bijlagen. Download de volledige checklist om ze allemaal te zien.

oranje vinkje

1. Statuten van je stichting of vereniging

Hierin staat o.a. de doelstelling van je organisatie verwoord en ook wie er in het bestuur zitten. Een subsidieverstrekker wil graag weten wat jullie doelstelling is en of deze past binnen hun toekenningscriteria.

oranje vinkje

2. Uittreksel van de Kamer van Koophandel

Hierop staat vermeld wie tekenbevoegd zijn namens de stichting of vereniging en welke activiteiten je uitvoert. Meestal mag het uittreksel niet ouder zijn dan 6 of 12 maanden.

oranje vinkje

3. Rekeningnummer en/of recent rekeningafschrift

Een financier wil verifiëren dat de rekening  op naam staat van de juiste rechtspersoon en mogelijk ook welk bedrag in kas is.

Wil je de volledige checklist & tips gratis ontvangen?

Het verzamelen van alle bijlagen is al een project op zich! Begin dus direct met het verzamelen van alle benodigde stukken. Soms moeten deze worden ‘opgediept’ in de organisatie of moeten ze nog worden opgesteld en dat kost tijd die je op het laatste moment niet kunt missen! Voorkom zo dus die last-minute stress!

Download hier de gratis checklist >>

Wil je alles leren over subsidie- en fondsenwerving?

Dan is ons online trainingsprogramma ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving’ interessant voor jou. Je leert alles over subsidies en fondsenwerven, met een uitgebreide trainingsmap als naslagwerk. Na afloop krijg je 12 maanden toegang tot alle online video’s, opgenomen vraag & antwoordsessies en 15 downloads met checklists en formats. Het schrijven van een projectaanvraag wordt zo een eenvoudige invuloefening!

Benieuwd geworden?

Bekijk dan onze training ‘Word een Pro’ >>