Weer aan te vragen: de coronabonus voor zorgprofessionals

Zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19 hebben ook dit jaar recht op een coronabonus. Zoals verpleegkundigen op de Intensive Care (IC) en verpleegkundigen en verzorgenden in zorginstellingen. Maar ook schoonmakers in de zorg. Als je aan de voorwaarden voldoet krijg je de bonus van je werkgever of opdrachtgever (de zorgaanbieder).

Doel

De uitbraak van COVID-19 heeft ingrijpende gevolgen gehad. Diverse mensen werkzaam in de sector zorg en welzijn, zoals verpleegkundigen en schoonmakers, hebben een uitzonderlijke prestatie moeten leveren. Het kabinet wil hiervoor graag zijn waardering uitspreken met een coronabonus.

Wie kan de coronabonus aanvragen?

Zorgaanbieders kunnen als werkgever of opdrachtgever van derden (bijvoorbeeld zzp’ers en uitzendkrachten) voor deze zorgprofessionals een bonus aanvragen.

Criteria (samenvatting)

Zorgprofessionals die tussen 1 oktober en 15 juni 2021 een bijzondere prestatie hebben geleverd, komen in aanmerking voor een coronabonus. Hierbij geldt een inkomensgrens: als de professional op jaarbasis bruto meer dan 2 keer modaal verdient, komt hij of zij niet in aanmerking voor een bonus.

Het uitgangspunt van de subsidieregeling is dat de zorgaanbieder bepaalt welke zorgprofessionals in aanmerking komen voor de bonus. De werk- of opdrachtgever kan immers het beste inschatten wie tijdens de uitbraak van COVID-19 een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.

Budget: maximaal € 500,- per medewerker

Deadline: 27 juli 2021

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling >>

Meer corona steunmaatregelen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>