Bezuinigingen in de zorg; het glas is half vol!

De berichten over bezuinigingen in Zorg en Welzijn vliegen ons de laatste tijd om de oren: “VWS draait de subsidiekraan stijf dicht”, “Patiënten- en Gehandicaptenorganisaties worden gekort”, “Subsidie ouderenbonden verdwijnt” en meer van die vrolijke berichten waarvan de moed je in de schoenen zakt. Misschien overweeg je nu om je mooie projectplannen in de ijskast te zetten. Er is immers geen geld meer… Is dat nou werkelijk zo?

Het glas is half vol!

Het is maar net hoe je het bekijkt. Je kunt je enorm gaan focussen op alle bezuinigingen, maar heeft dat zin? Je wordt er vooral moedeloos van. Wat vaak in zo’n situatie helpt is te kijken naar wat er nog wel is en je niets aan te trekken van wat anderen zeggen, zoals bijvoorbeeld “Het geld is op”.

Er is inderdaad minder geld beschikbaar voor innovatie dan in voorgaande jaren, we zijn misschien terug op het niveau van 2005 of misschien zelfs 1995. Stel je nu eens voor dat er 70% over is van de beschikbare subsidies in vergelijking met 2011. Dat is nog steeds een enorm bedrag.

Minder positieve berichten, minder subsidieaanvragen! Daar ligt jouw kans!

En stel dat veel potentiële aanvragers zich door die berichtgeving laten ontmoedigen of te druk zijn met hun eigen bezuinigingen? Dan worden er ook minder subsidies aangevraagd.

Dus als jij een goed doortimmerd plan schrijft heb je gewoon een reële kans op honorering! Laat je niet ontmoedigen door akelige krantenkoppen in chocoladeletters. Denk aan je doelgroep en schrijf een mooi plan!

Hulp nodig bij het goed aanvragen van subsidie?

Vragen? Neem contact op via 030-2270037 of mail naar info@zorgsubsidiekalender.nl. Regelmatig geven we de workshop ‘De geheimen van subsidiemanagement ontrafeld’. In deze workshop leer je in één dag de basisbeginselen waarmee je een winnend projectplan schrijft. Je gaat naar huis met een uitgebreid naslagwerk, met handige (digitale) checklists, tools en formats! Deze workshop geven wij sinds 2011. Al meer dan 450 mensen gingen je voor en beoordeelden deze workshop gemiddeld met een 8.5!

Bekijk de workshop