Beste werkgever, hier vind je subsidie

Als werkgever kun je voor verschillende doeleinden subsidie vinden en aanvragen. In de ZorgSubsidieKalender database houden we tientalle regelingen bij voor werkgevers in Zorg en Welzijn. Je kunt er algemene personeelssubsidies vinden, maar ook regelingen specifiek gericht op zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven of onderwijsinstellingen.

We geven je in dit blog een aantal voorbeelden van de verschillende soorten subsidie welke je als werkgever kunt aanvragen.

Waarvoor kan ik als werkgever subsidie aanvragen?

oranje vinkje

Voor het aannemen en behouden van personeel

Veel personeelssubsidies richten zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met verschillende regelingen wil de overheid er zo voor zorgen dat zij makkelijker worden aangenomen en weer aan het werk kunnen. Soms gaat het ook om regelingen die werkgevers helpen bij het behouden van hun personeel bij financiële tegenslag (bijvoorbeeld de coronacrisis om maar iets te noemen…).

Een voorbeeld van dit soort regelingen is het Loonkostenvoordeel (LKV). Dat is een jaarlijkse tegenmoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen.

Budget: tot € 6.000,- per jaar per werknemer
Deadline: jaar rond aan te vragen

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkjeVoor het opleiden van je werknemers

Gezonde organisaties hebben vaak een sterke leercultuur waar geïnvesteerd wordt in de kennis en vaardigheden van het personeel. Verschillende fondsen en (lokale) overheidsinstanties willen de scholing en ontwikkeling van werknemers stimuleren en bieden hiervoor financiering aan.

Een voorbeeld hiervan is de voucherregeling ‘Training tot Digicoach’, bedoelt om de digitale vaardigheden van zorgmedewerkers te vergroten.

Budget: voucher om maximaal 4 medewerkers te trainen per aanvraag
Deadlines:14 januari 2021

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkje

Voor het bieden van een gezonde en veilige werkomstandigheden

Als werkgever wil je je werknemers goede werkomstandigheden bieden. Dit kan onder andere gaan om het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving, het stimuleren van een goede werkhouding of het aanpakken van werkstress. Hiervoor zijn er ook regelmatig potjes te vinden.

Zo biedt het O&O-fonds GGZ bijvoorbeeld een financiering voor de aanpak van werkdruk en regeldruk in ggz-organisaties.

Budget: maximaal € 5.000,- per aanvraag
Deadlines: jaar rond aan te vragen

Log in en bekijk de regeling >>  

Meer subsidies voor werkgevers zien?

Naast deze regelingen staan er nog tientallen andere regelingen voor werkgevers in onze database. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database. Neem dan een abonnement op onze database >>

Eerst even kijken wat het inhoud?

Neem nu een gratis proefabonnement >>  

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor werkgevers >>