Aanbesteden WMO of Jeugdwet

Aanbesteden WMO of JeugdwetAanbesteden voor WMO of  Jeugdwet

Advies en ondersteuning op maat


Aanbestedingen zijn tijdrovend en stressvol

Herkenbaar? Dit is een veel gehoorde klacht van organisaties die deelnemen aan aanbestedingstrajecten.
Er zijn namelijk strakke richtlijnen en deadlines waaraan je je moet houden. Aanbestedingen zijn groot, moeilijk en ondoorzichtig, het kost bovendien veel tijd en het levert vaak niks op.

Als je al eens een aanbesteding hebt verloren, dan weet je hoe ingewikkeld en frustrerend deze trajecten kunnen zijn. Alle facetten aan een aanbesteding moeten kloppen om deze te kunnen winnen.

Is jouw organisatie klaar om succesvol in te schrijven op de aanbestedingen?

Heb je in de afgelopen jaren je eerste ervaringen opgedaan bij een aanbesteding voor Jeugdwet of WMO? En hebben jullie meegedaan met marktconsultaties? Hoe zijn die trajecten verlopen?

Heeft het veel stress opgeleverd door de strakke richtlijnen, de op te leveren documenten, innovatieplannen en Eigen Verklaringen, de (té) lage tarieven, de bij te wonen bijeenkomsten en/of de deadlines die gehaald moesten worden?

Aanbesteden, een negatief imago

Aanbestedingen hebben vaak een negatief imago. Het kost veel tijd en geld: er moet veel informatie worden verzameld en het levert vaak niets op. De wil om mee te doen met aanbestedingen is er wel, maar het ontbreekt vaak aan de kennis en ervaring om succesvol in te schrijven.

Je weet vooraf niet of een opdracht aan je gegund wordt. Dat is afhankelijk van je puntenscore. Als je de opdracht niet gegund krijgt, dan weet je dat je de gemeente voorlopig niet als klant hebt.

'Al doende leert men' werkt helaas niet bij aanbesteden

Je hebt vaak maar één kans om het goed te doen want aanbestedingen zijn soms maar één keer in de twee tot vier jaar. En dan moet je dus ineens al je dagelijkse werkzaamheden uit je handen laten vallen, er vol in duiken en zorgen dat je wint. Omdat je het niet frequent doet word je er nooit een expert in. Hoog tijd dus om op deze cruciale momenten een ervaren adviseur in te schakelen om je kans op het winnen van de aanbesteding te maximaliseren.

Hoe bereid je je organisatie optimaal voor?

De verwachting is dat gemeenten in de toekomst nóg strenger gaan inkopen en vooral met minder zorgaanbieders het contract gaan afsluiten. Een grondige voorbereiding op jullie aanbod in de WMO & Jeugdwet en ook de organisatie van het verkoopproces is straks cruciaal om actief te blijven in het gemeentelijke domein.

Wil je als zorg- of welzijnsinstelling kans maken op het winnen van de opdracht dan is het dus belangrijk dat je je goed voorbereidt en je deskundig laat adviseren en ondersteunen.

Hulp nodig bij aanbesteden voor WMO of Jeugdwet?

Heb je weinig ervaring of een capaciteitsprobleem? Dit zijn de mogelijkheden:

Check Zorg Subsidies

Inkoopstrategiesessie – Incompany

In deze sessie voor jouw organisatie staat de vraag centraal: Is jouw organisatie klaar voor een aanbesteding? Onze expert in aanbesteden voor Zorg en Welzijn begeleidt deze sessie en bepaalt samen met jullie het diensten- en productenaanbod en het stappenplan voor een succesvolle  aanbesteding.
Prijs: € 997,- excl. btw.

Inkoopstrategiesessie aanvragen 
Check Zorg SubsidiesAdvies en ondersteuning op maat 

Onze hulp kan variëren van meelezen op afstand tot het volledig voeren van de regie. Wij zorgen dat alle stukken op tijd en correct worden aangeleverd. Dit doen wij in samenwerking met jullie organisatie. Na een vrijblijvend intakegesprek met onze aanbestedingsadviseur ontvang je een offerte op maat.

Neem contact op voor advies bij aanbesteden


Hulp inschakelen bij aanbesteding voor WMO of Jeugdwet

Check Zorg Subsidies

Inkoop strategiesessie - incompany

Voorafgaand aan deze sessie inventariseren jullie de stand van zaken aan de hand van een checklist. Afhankelijk van jullie wensen wordt gefocust op een van de volgende onderwerpen:

  • jullie diensten- en productenaanbod en innovaties;
  • hoe onderhandel je slim met de gemeente?
  • hoe organiseer je intern het aanbestedingsproces?

Resultaat
Na afloop weet je hoe je de aanbesteding voor jouw organisatie moet aanpakken én heb je een actielijst in handen waarop staat wat er nog moet gebeuren.

Voor wie: Directie / MT van zorg- en welzijnsorganisaties, accountmanagers en stafmedewerkers.
Datum & Locatie: de sessie duurt een dagdeel en de datum en locatie bepalen we in overleg.
Begeleiding: Onze aanbestedingsspecialist WMO & Jeugdwet
Investering: € 997,- excl. btw. per bijeenkomst, inclusief reiskosten.

Incompany strategiesessie aanvragen Check Zorg SubsidiesAdvies en ondersteuning op maat voor jouw organisatie

Onze hulp kan variëren van meelezen op afstand tot het volledig voeren van de regie over jullie aanbesteding en zorgen dat alle stukken op tijd en correct worden aangeleverd in samenwerking met jullie organisatie. Na een vrijblijvend intakegesprek met onze aanbestedingsdeskundige ontvang je een offerte op maat.

Neem contact op voor advies bij aanbesteden