6 uitdagingen voor de gezondheidszorg in 2022

Coronapandemie versnelt de transformatie in de zorg

De gebeurtenissen van het afgelopen jaar geven de verschuiving binnen de gezondheidszorg een flinke zet. Door de wereldwijde coronapandemie was er een exponentiële vooruitgang in de medische wetenschap. Ook explodeerden digitale technologieën en toegang tot gegevens en analyses. Consumenten werden steeds beter geïnformeerd, maar daardoor ook mondiger. Er is een beweging in gang gezet van ziektezorg naar preventie en welzijn. Al deze factoren bij elkaar blijken de katalysator voor de grote en lang beloofde transformatie binnen de gezondheidszorg. Die verschuiving zal ook in 2022 volop voortgezet worden en dit vertaalt zich ook in nieuwe subsidies en fondsen. Het rapport Global Health Care Outlook 2022 dat Deloitte publiceerde beschrijft de gezondheidstrends voor 2022.

Ook verschuivingen in het subsidie- en fondsenlandschap

Ook bij ZorgSubsidieKalender zien we deze verschuiving terug. Zo gaan we ons meer focussen op het thema zorginnovatie en wordt onze database dit voorjaar uitgebreid met investeringsfondsen en subsidies op het gebied van onder meer E-Health, Health start-ups en robotica in de zorg. Over deze investeringsfondsen kon je al eerder lezen in dit blog en in een ander bericht lichtten we al een aantal van deze investeringsfondsen uit.

De huidige staat van de gezondheidszorg

Deloitte heeft het Global Health Care Outlook 2022 gepubliceerd. Dit rapport beschrijft de huidige staat van de gezondheidszorg wereldwijd en benoemt onder andere zes gezondheidstrends, of beter gezegd uitdagingen, die in 2022 dringend aangepakt moeten worden. Ook worden in het rapport acties genoemd die nodig zijn om veerkracht op te bouwen en de kwaliteit van de gezondheidszorg wereldwijd te vergroten.

6 uitdagingen voor de gezondheidszorg in 2022

Dit zijn de belangrijkste uitdagingen die aangepakt moeten worden om de langverwachte transformatie van de gezondheidszorg door te kunnen zetten:

  • Gelijkheid in de gezondheidszorg: Verantwoordelijkheid nemen om gezondheidsverschillen aan te pakken en het doel om te zetten in een actie.
  • Environment, Social and Governance (ESG): Ecologische duurzaamheid vergroten in de gezondheidszorg en de weg naar een koolstofarme toekomst.
  • Mentale gezondheid en welzijn: Creëren van ecosystemen die gericht zijn op geestelijke gezondheid.
  • Digitale transformatie en overeenstemming van zorgverleningsmodellen: Voorbereiden op een digitaal gestuurde gezondheidszorg.
  • Toekomst van de medische wetenschap: Vooruitgang in de medische wetenschap in hoog tempo.
  • Een vernieuwde blik op de volksgezondheid: Bouwen aan een veerkrachtige toekomst voor de volksgezondheid.
6 trends in de wereldwijde gezondheidszorg in 2022

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van de actuele subsidies en fondsen binnen Zorg en Welzijn? Meld je aan voor de wekelijkse SubsidieFlits.