Week tegen de eenzaamheid: vier subsidies en fondsen uitgelicht

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. Ontmoeting en verbinding staan dan in het hele land centraal. Iedereen kan meedoen door deel te nemen aan activiteiten of zelf wat te organiseren.  Op de website van Een tegen Eenzaamheid kun je zoeken naar initiatieven in je buurt en staan er tal van ideeën hoe je wat kunt beteken voor iemand die zich eenzaam voelt.

Projecten tegen eenzaamheid het hele jaar door belangrijk

Het is mooi dat er deze week extra aandacht wordt besteed aan eenzaamheid, maar het is natuurlijk een maatschappelijk probleem dat het hele jaar aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersprojecten zich continu inzetten voor meer verbinding met elkaar. En dat vraagt om mensen, maar vaak ook om voldoende financiering!

In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid delen we hieronder een aantal regelingen die dit soort projecten financieren.

Subsidies en fondsen tegen eenzaamheid

oranje vinkjeHet Hendrik Pierson Fonds

Dit fonds ondersteunt innovatieve projecten die zich richten op alleenstaand ouderschap. Ze steunen bij voorkeur projecten die het netwerk van ouders en kinderen vergroot.

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Stichting Arnold Uleyn

De stichting wil persoonlijke aandacht en zorg bevorderen voor ouderen die dreigen te vereenzamen. Het verleent financiële steun aan het werk van kleine groepen vrijwilligers die bijdragen aan deze doelstelling.

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Gemeente Gouda – Subsidie Gezond in Gouda

Met deze subsidie wil de gemeente gezondheidsachterstanden in kwetsbare wijken verkleinen. Onder andere initiatieven die zich richten op het voorkomen van eenzaamheid komen in aanmerking voor financiering.

Budget: maximaal € 2.000,- per aanvraag
Deadline: 15 november 2021

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Oranjefonds – Corona sociaal herstelfonds: Eenzaamheid

Het Oranje Fonds wil een impuls geven aan (bij voorkeur) bewezen succesvolle initiatieven die eenzaamheid onder volwassenen, met speciale aandacht voor ouderen en kwetsbaren, voorkomen of verminderen. De coronapandemie versterkte hun gevoelens van eenzaamheid. Het doel is om bij minimaal 10.000 mensen in Nederland deze gevoelens te verminderen.

Budget: maximaal € 60.000,- voor een periode van 1 jaar
Deadline: oktober 2021, tenzij de beschikbare middelen eerder zijn uitgeput

Log in en bekijk de regeling >>  

 

Meer fondsen en subsidies bekijken

Hopelijk heeft dit lijstje je al verder geholpen. Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op eenzaamheid. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen tegen eenzaamheid >>