Vier subsidies en fondsen tegen eenzaamheid

Aandacht voor eenzaamheid is de laatste jaren enorm gestegen. Tijdens de coronacrisis zagen we een toename van mensen die zich eenzaam voelen. Dat waren niet alleen ouderen, maar ook jongeren.

Ook op beleidsniveau is eenzaamheid een belangrijk onderwerp geworden. Zo heeft het thema eenzaamheid een eigen pagina op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast kondigde het kabinet in februari een noodpakket van € 200 miljoen aan om de maatschappelijke schade van de coronacrisis te verzachten. Met dat geld moet onder andere de eenzaamheid onder ouderen en jongeren aangepakt worden.

Meer aandacht = meer subsidies en fondsen tegen eenzaamheid

Deze grotere maatschappelijke aandacht betekent dat er meer en meer fondsen en subsidies zijn met de specifieke doelstelling om eenzaamheid tegen te gaan. Bovendien is de doelgroep breder geworden. Voorheen waren er vooral regelingen voor eenzame ouderen. Nu is dit vaak uitgebreid naar onder andere jongeren en mensen met een beperking.

Deze ontwikkelingen zien wij ook terug in onze database. We lichten hieronder een aantal regelingen voor je uit.

Subsidies en fondsen tegen eenzaamheid

oranje vinkjeHet Hendrik Pierson Fonds

Dit fonds ondersteunt innovatieve projecten die zich richten op alleenstaand ouderschap. Ze steunen bij voorkeur projecten die het netwerk van ouders en kinderen vergroot.

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Stichting Arnold Uleyn

De stichting wil persoonlijke aandacht en zorg bevorderen voor ouderen die dreigen te vereenzamen. Het verleent financiële steun aan het werk van kleine groepen vrijwilligers die bijdragen aan deze doelstelling.

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Fonds21 – Stimuleringsregeling mentaal welzijn jongeren & corona

Met de stimuleringsregeling wil Fonds 21 organisaties die werken met jongeren stimuleren om ofwel bestaande projecten op te schalen, ofwel nieuwe projecten te ontwikkelen om eenzaamheid en psychische klachten tegen te gaan.

Budget: minimale bijdrage van € 10.000,-, maximaal 50% van de totale begroting
Deadline: 30 juni 2021

Log in en bekijk de regeling >>  

 

oranje vinkje

Oranjefonds – Verbind je buurt!

Verbind je buurt! is het samenwerkingsfonds van het Oranje Fonds en Provincie Gelderland. Het fonds steunt Gelderse initiatieven die zich richten op het verbinden van mensen, zodat zij zo veel mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving.

Budget: € 2 miljoen beschikbaar in totaal tot en met 2022

Log in en bekijk de regeling >>  

 

Meer fondsen en subsidies

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op eenzaamheid. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen tegen eenzaamheid >>