3 subsidies gericht op projecten voor vluchtelingen

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Vluchteling’. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen.
De waarde van projecten voor, met en door vluchtelingen die hun sociaal netwerk, integratie, zelfredzaamheid en werkgelegenheid bevorderen is niet te onderschatten. In dit kader lichten we graag drie subsidies toe die dit soort initiatieven mogelijk maken.

 

Drie subsidies voor vluchtelingen en integratie

Ben je op zoek naar geld voor je project dat te maken heeft met vluchtelingen en integratie? Bekijk dan de onderstaande selectie van subsidies en fondsen uit onze ZorgSubsidieKalender(database).

 

Wijdoenmee.nu

Dit is een initiatief van verschillende samenwerkende partijen (fondsen, organisaties en particulieren) in Nederland om te zorgen dat goede initiatieven voor vluchtelingen, statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden snel van de grond komen zodat diegenen die het nodig hebben, geholpen kunnen worden.

Wie kan aanvragen: initiatiefgroep, stichting of vereniging

Budget: maximaal € 2.500,- op een maximale totale begroting van € 10.000,-

 

Draagvlakactiviteitenfonds (DAF)

Uit het Draagvlakactiviteitenfonds financiert VluchtelingenWerk Nederland activiteiten en initiatieven van anderen die bijdragen aan het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland.

Buiten VluchtelingenWerk Nederland zijn er weinig mensen of organisaties die zich actief inzetten voor het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen. Daarom kunnen externe partijen die een project of activiteit organiseren die hieraan bijdraagt, een bedrag ter ondersteuning aanvragen bij het fonds.

Budget: geen vaststaand bedrag

 

New Mobility Foundation

New Mobility Foundation is een fonds dat zich richt op projecten en initiatieven die de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving zoals ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en mensen met lagere inkomens helpen te verbeteren.

Wie kan aanvragen: Nederlandse en internationale projecten
Budget: maximaal € 20.000,- per aanvraag

Log in en bekijk de regeling

 

Meer fondsen en subsidies voor vluchtelingen

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op initiatieven voor vluchtelingen. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op vluchtelingen

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.