10 actuele fondsen en subsidies voor jeugd en jongeren

Werkt jouw organisatie voor of met jongeren? En ben je regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen voor mooie projecten voor deze doelgroep? Lees dan even verder.

Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Dus ook jongeren. Helaas is er een grote groep jongeren die hier wel een zetje bij kan gebruiken, op welke manier dan ook. Gelukkig bestaan er ontzettend veel regelingen die hun lichamelijke, geestelijke, maatschappelijke en culturele welzijn bevordert. In dit blog lichten we er 10 voor je uit. Dit is slechts een greep uit de bestaande regelingen. Ben je al klant bij ons? Bekijk hier direct de volledige lijst van regelingen gericht op jongeren.

10 subsidies en fondsen voor jeugd en jongeren

 

Check Zorg SubsidiesStichting Steunfonds

Deze stichting steunt projecten die eraan bijdragen dat jeugd en jongeren opgroeien en zich ontwikkelen tot volwassen mensen met een eigen plaats in de Nederlandse samenleving.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies Erasmus+ subsidies

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het steunt met name organisaties die internationale samenwerkingen aangaan in projecten. Ook stimuleert deze regeling het betrekken van jongeren bij het jeugd- en jongerenbeleid op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
Budget: € 2,89 miljard euro voor 2020
Deadline: jaarlijks meerdere calls
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg SubsidiesASML Foundation

Deze Foundation biedt financiële steun aan initiatieven die kansarme kinderen versterken en hen in staat stellen om zich tot hun volledige potentieel te ontwikkelen. Dit zijn veelal educatieve projecten die kinderen helpen aan een betere toekomst en hun sociale en economische kansen verbeteren.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

Gemeentelijke subsidies jeugd

Ook gemeenten vinden het vaak belangrijk dat elk kind zijn of haar talenten kan ontwikkelen. Scholen, instellingen en organisaties die zich inzetten voor de jeugd worden regelmatig ondersteund met subsidies.
Log in en vind gemeenten met een regeling voor jeugd en jongeren >>

Check Zorg Subsidies

Jongeren met een beperking

Dit fonds biedt financiële steun aan organisaties die drempels wegnemen die kinderen en jongeren met een handicap verhinderen om mee te doen. Het ideaal van de stichting is een samenleving waarin kinderen en jongeren met én zonder handicap vanzelfsprekend samen spelen, leren, sporten, wonen en werken.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check Zorg Subsidies

Vernieuwende activiteiten voor jeugd en jongeren

Deze stichting zet zich in voor jongeren die in hun ontwikkeling worden bedreigd. Daarom steunen zij projecten en activiteiten die het lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn van deze jongeren bevorderen.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check Zorg Subsidies

Kinderen met een lichamelijke beperking

Dit fonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Dit doet het fonds door onderzoek en projecten die bijdragen aan hun ontwikkeling financieel te steunen. Daarnaast steunen ze interventies gericht op opvoedings- en gedragsvragen bij kind en gezin, voorlichting, kennisverwerving en hulp. Autonomie, zelfstandig wonen en werken/dagbesteding zijn belangrijke onderwerpen.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: voor wetenschappelijk onderzoek en grote zorgvernieuwende projecten hanteert het fonds twee subsidierondes, volgende sluitingsdatum: 1 maart 2022
Log in en bekijk de regeling >>

Check Zorg Subsidies

Financiële steun voor jongvolwassenen tot 25 jaar

De stichting financiert projecten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar. Steun kan aangevraagd worden voor projecten op het gebied van maatschappij, kunst en wetenschappelijk medisch onderzoek die bijdragen aan een betere samenleving. Een samenleving waarin er een veilige en gezonde plek is voor ieder mens. Een samenleving die inspirerend is en kansen biedt voor individuele ontplooiing: creatief, sociaal en economisch.
Budget: tussen de € 1.000,- en € 5.000,-
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

Bijdragen voor jeugd – sport & cultuur

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ca 400.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat betekent dat er thuis geen geld is voor sportclubs en creatieve lessen. Dankzij de bijdragen van dit fonds kunnen kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is, toch sporten of zich creatief ontwikkelen.
Budget: geen vaststaand bedrag, mede afhankelijk van de omvang en eigen bijdrage van je gemeente
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

Fonds voor activiteiten door jongeren

Dit fonds geeft wereldwijd subsidies aan eenmalige en kleinschalige projecten voor en door jongeren met progressieve ideeën & initiatieven. Het fonds wil dat activistische jongeren meer gehoord worden, maar denkt dat alleen jongeren zélf hiervoor kunnen zorgen. Daarom ondersteunt het nationale en internationale jongereninitiatieven met kleine subsidies.
Budget: maximaal € 1.500,-, bij een snelverzoek kan je tot € 250,- aanvragen
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

 

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op jongeren >>

 

Meer subsidies en fondsen voor jeugd en jongeren zien?

Dit is slechts een selectie van de regelingen voor en door jongeren. Naast deze regelingen vind je in onze database meer dan 100 andere fondsen en subsidies die gericht zijn op jongeren. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot ruim 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Eerst even kijken wat het inhoudt? Dat kan, met ons proefabonnement. Met een proefabonnement maak je één maand gratis en zonder verplichtingen kennis met de database. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.

Ja, ik wil een gratis proefabonnement >>